Saken blir oppdatert.

Før jul ble det kjent at Siv Juvik Tveitnes blir konsernsjef i Schibsted Media, som etter den forestående splitten med Schibsteds markedsplasser blir heleid av Stiftelsen Tinius. Nå har hun satt sin nye ledergruppe.

- Med dagens annonsering av ny konsernledelse, har vi tatt et viktig skritt i retning av å sjøsette Schibsted Media som nytt selskap. Vi bygger en virksomhet som skal lede an i den nordiske mediebransjen, sier Siv Juvik Tveitnes i en pressemelding.

Schibsted har i dag en ledergruppe som teller syv stykker, inkludert dagens konsernsjef Kristin Skogen Lund. Når selskapet deles i to, vil ledergruppen i halvdelen Siv Juvik Tveitnes skal lede telle elleve stykker.Den enkle grunnen til at Schibsted Media vil ha en større ledergruppe enn den Schibsted har i dag, er ifølge Tveitnes at de vil bygge kontinuitet med ledergruppen de har i News Media i dag. I tillegg må de hente inn funksjoner de tidligere har delt på tvers av konsernet.

- Må du ha representanter for alle merkevarer i Schibsted i ledergruppen?- Vi har representanter fra de største merkevarene der. Det er journalistikk vi lever av, så det å ha redaktørene fra våre største mediehus er en selvfølge, sier hun til Kampanje.

Øyulf Hjertenes og Fredric Karén får nye roller i Schibsted Media med ansvar for Schibsted Medias portefølje i henholdsvis Norge og Sverige, med unntak av VG, Aftenposten og Aftonbladet. 

- Vi har betydelige vekstambisjoner i Sverige. Med Fredric i spissen vil vi ha et spesielt fokus på det svenske markedet fremover, både når det gjelder nye muligheter, men også for å bygge tilstedeværelsen vi allerede har, sier Tveitnes.

Grethe Malkmus og Stine Halla bytter side i Schibsted-konsernet og blir nye tilskudd i ledergruppen til Tveitnes. Malkmus er i dag ansvarlig for HR-funksjonen i Schibsted og Halla har ansvar for finans i Schibsted Nordic Marketplaces. Begge har hatt roller i Schibsted News Media tidligere.

- Jeg gleder meg til å få jobbe med noe som ligger mitt hjerte nærmest; å legge til rette for at Schibsted Medias kvalitetsjournalistikk kan fortsette å levere på sitt samfunnsoppdrag, sier Malkmus.

- Det føles helt klart som å komme hjem, selv om jeg har hatt noen fantastiske år i Nordic Marketplaces. Nå gleder jeg meg til å være med på å bygge opp et nytt og dedikert medieselskap, sier Halla.

Nå Schibsteds medievirksomhet forsvinner til Tinius-stiftelsen går også mediehusene av børs. Planen er at de nordiske markedsplassene skal fortsette på børsen, men under nytt navn. 

Teknologidirektør Sven Størmer Thaulow blir værende i det børsnoterte markedsplass-konsernet. Det samme gjør den nye finansdirektøren Per Christian Mørland. 

Hvem som skal lede dette selskapet er ikke kjent, men dagens leder av Nordic Marketplaces, Christian Printzell Halvorsen, er trolig en kandidat.

Onsdag ble det kjent at dagens Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund går av når selskapet deles opp. 

Les mer: Kristin Skogen Lund varsler Schibsted-exit: - Tiden er inne

Slik blir den nye ledelsen i Schibsted Media:

Siv Juvik Tveitnes - konsernsjef

Stine Halla – ansvar for finans, strategi, juridisk og M&A

Markus Rudberg – ansvar for teknologi  

Grethe Malkmus – ansvar for HR/people, facility og kommunikasjon 

Tor Jacobsen – ansvar for produkt og abonnement

Per Håkon Fasting – ansvar for annonse 

Gard Steiro – sjefredaktør i VG

Trine Eilertsen – sjefredaktør i Aftenposten

Lena K. Samuelssons etterfølger – publisher i Aftonbladet 

Fredric Karén – ansvar for porteføljen i Sverige 

Øyulf Hjertenes – ansvar for porteføljen i Norge