Fredag slapp NRK nyheten om at talkshowet «Lindmo» er inne i sin siste sesong. Programleder Anne Lindmo som har ledet programmet gjennom 25 sesonger de siste tolv årene, holder seg på NRK, men stikker til skogs for å lage tur-TV til høsten.

Les mer: NRK gir seg med talkshow – skylder på store endringer i seervaner

Fredag 5. april har «Lindmo» sin siste sending – og dette blir også etter alt å dømme det siste seerne får av talkshow på NRK. i denne omgang. Underholdningsredaktør i NRK Charlo Halvorsen fortalte kampanje at kanalen ikke har noen planer om å erstatte «Lindmo» med et annet talkshow, og grunner valget med endringer i publikums seervaner.

- Vi har ingen konkrete planer om å fortsette i talkshow-sporet. Jeg skal aldri si aldri, men det ligger i hvert fall ikke an til det nå, sa Halvorsen til Kampanje på fredag.

Selv om NRK nærmer seg talkshow-slutt, hadde TVNorge premiere på sin nye talkshow-satsing «Else!», med Else Kåss Furuseth søndag kveld. Kåss Furuseth som var å se på NRK i talkshowet «Kåss til kvelds» sammen med makker Markus Neby, ble offer for NRKs kostnadskutt og ble som kjent lagt ned i fjor.

Les også: Går i gang med sitt fjerde talkshow på ti år: - Kan virke som jeg er mest opptatt av meg selv

Søndagens premiere med gjestene Erna Solberg, skuespiller Renate Reinsve og komiker Snorre Kind Monsson, landet på 129.000 seere.

- Dette er en god start for «Else!». Vi mer enn dobler seertallene for dette tidspunktet sammenlignet med tidligere søndager, og har 116 prosent økning i både seertall og andeler, sier Magnus Vatnansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery, til Kampanje.

Seertallene gjelder for gruppen fra 25 til 69 år, og Vatn lover flere gode gjester i studio i tiden fremover.

- Vi er svært imponert over Else Kåss Furuseth. Hennes evne til å kombinere varme, humor og «smartness» er uslåelig, samtidig som hun tør å ta opp de vanskelige spørsmålene.  

VGs anmelder mener «Else!» står til en firer på terningen og skriver at Kåss Furuseth «klarer å få gjestene til å le, samtidig som hun pirker akkurat nok i det som ikke er like kjekt å snakke om. Hun balanserer de vanskelige spørsmålene med lune finter. En kompetanse som fortjener å bli opplevd av flere».

«Else!» blir å se de neste ti søndagene og er produsert av Monkberry.