På resultatpresentasjonen til Schibsted i forbindelse med mediekonsernets resultater for fjerdekvartal redegjør konsernsjef Kristin Skogen Lund nærmere for hvorfor de kaster kortene i strømmetjenesten Viaplay.

Skogen Lund, som onsdag morgen også varsler sin egen avgang som toppsjef i mediekonsernet, sier investeringen til Schibsted i Viaplay var forbundet med stor risiko.

- Vi visste at Viaplay-investeringen var risikabel, men de siste ukene har vi solgt våre tegningsrettigheter, sier Skogen Lund.

Les også: Overtegning i Viaplay-emisjonen: - Rekapitaliseringen vil bli gjennomført

Det var tidlig i fjor høst at Schibsted kjøpte 10,1 prosent av det kriserammede selskapet, den gang med et investeringsbeløp på nær 400 millioner svenske kroner. Men verdien av investeringen stupte etter at Viaplay senere måtte legge frem en restruktureringsplan som innebar emisjon som sendte kursen i kjelleren. 

Les mer: Viaplay legger frem redningsplan - skal hente inn fire milliarder svenske kroner

På resultatpresentasjonen kunne Schibsted-ledelsen fortelle at verdien på tegningsrettighetene var på 43 millioner kroner og det samlede tapet på investeringen i Viaplay dermed endte på rundt 360 millioner kroner.  

Kristin Skogen Lund mener en investering i en restrukturering av Viaplay kunne vært interessant på lang sikt, men erkjenner at timingen var dårlig med tanke på Stiftelsen Tinius' plan om å ta fullt eierskap over Schibsteds medievirksomheter og etterlate rubrikkvirksomhetene på børs.

- Det gir ikke lenger noen mening for oss å forfølge denne muligheten, sier Skogen Lund.  

Schibsted-konsernet kunne tidlig på onsdag morgen legge frem sine regnskapstall for fjerdekvartal i for og de viste at kostnadskuttene i mediedivisjonen nå gir bedre resultater for Schibsteds avisvirksomhet. 

Les også: Schibsted tjener mer på medier - øker overskuddet med nesten 50 prosent