Schibsted leverte en omsetningen for fjerde kvartall på 4,082 milliarder kroner, opp fra 3,988 milliarder kroner året før. Konsernet endte med et brutto driftsresultat på 684 millioner, også det opp fra 651 millioner kroner.

Schibsted-ledelsen hadde flere store nyheter å komme med onsdag morgen, ikke minst at Kristin Skogen Lund vil gå av som konsernsjef for selskapet i forbindelse med den kommene oppdelingen av medie- og rubrikkvirksomheten.

Les mer: Kristin Skogen Lund varsler Schibsted-exit: - Tiden er inne

Etter seks år på toppen, starter jakten på hennes etterfølger. Vedkommende skal lede virksomhetene som ligger i Nordic Marketplaces, Delivery og Growth & Investments, inkludert Finn.no og Blocket, mens det nye medieselskapet skal ledes av Siv Juvik Tveitnes.

Tallene Schibsted legger frem for fjerde kvartal viser at sistnevnte nyter godt av kostnadsprogrammet på en halv milliard kroner som ble lansert på starten av 2023.

Kostnadene i denne delen av Schibsted-konsernet ble kuttet med 41 millioner kroner i kvartalet. Det utgjør en nedgang på to prosent fra fjerde kvartal i fjor. 

Overskuddet på selskapets mediesatsing økte med 47 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor og endte på på 266 millioner kroner. Marginen styrker seg fra 9 til 13 prosent.

Veksten kommer på tross av det Schibsted beskriver som «et flyktig» reklamemarked og nedgang innen løssalg og papirabonnement.

I Sverige opplever Schibsted nå medvind i de digitale annonseinntektene etter flere kvartaler med nedgang, mens de digitale inntektene falt her hjemme. 

Podme-vekst og lanseringen av et «Full Tilgang»-abonnement bidrar til omsetningsvekst på 12 prosent i de digitale abonnmentsinntektene.

Her kan du se omsetningen og driftsresultatet til Schibsted News Media i fjerde kvartal. Alle tall i MNOK.

News Media 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 2.064 2.019 + 2
Driftsresultat 266 180 + 47