Ni serier som er blitt produsert for Viaplay finner veien til Amazon-eide Prime Video. Det inkluderer den norske dramaserien «Harald og Sonja», som tar for seg kongeparets kamp for kjærligheten. 

Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell spiller Harald og Sonja, og Anders Baasmo og Anneke von der Lippe spiller kong Olav og dronning Sonjas mor, Dagny Haraldsen.

Innspillingen startet i fjor sommer og planlagt premiere har vært i 2025.

Les mer: Kongeparets kamp for kjærligheten blir TV-serie

Andre norske dramaserier som opprinnelig er blitt produsert for Viaplay, men som nå dukker opp på Prime Video, er «I kjærlighetens navn», «Festning Norge», «Solo» og andre sesong av «Furia». Sistnevnte har premiere allerede 19. april.

«I kjærlighetens navn» er historien om en familie på 1970-tallet som tjener seg rike på porno. Maria Bonnevie, Trond Espen Seim og skuespillerbrødre Jakob og Jonas Oftebro står på rollelisten.

Den dystopiske spenningsthrilleren «Festningen Norge» hopper over ti år frem i tid til et scenario der Norge har kuttet alle bånd til verdenssamfunnet. Serien hadde verdenspremiere på Series Mania allerede i fjor. Der vant den også pris for beste manus.

- Vi er superglade for å ha noen av de beste norske regissørene og skuespillerene komme til Prime Video allerede i 2024. Ved siden av alt vårt unscripted innhold som «Girls of Oslo», «LOL» og «Good Luck Guys» og våre internasjonale serier som «Lord of the Rings» og «Reacher», er vi sikker på at våre seere kommer til å elske disse norske seriene like mye som vi gjør, sier Andreas Hjertø, innholdssjef i Prime Video Nordics, til Kampanje.

I tillegg til de norske seriene, har Prime sikret seg danske «Den som dreper» og «Bullshit», samt svenske «Jana - merket for livet» og «Paradis City».

Avtalen er kommet i stand etter at Viaplay havnet i store økonomiske problemer og varslet en total omlegging av innholdsstrategien sin.

Rett før jul ble det kjent at Netflix overtar storsatsingen «Ronja Røverdatter». SkyShowtime har på sin side sikret seg den svenske dramaserien «Veronika» med norske Tobias Santelmann i en av hovedrollene.

Les mer: Netflix tar over «Ronja Røverdatter»-serie fra Viaplay