Lørdag hadde det nye konkurranse-programmet Bakemesterskapet premiere på NRK, og føyer seg inn i rekken av konkurranse-reality på kanalen, som tidligere har vist Symesterskapet og Portrettmesterskapet.

Sammen med dommerne Marthe Kilen og André Løvaas, leder programleder Ulrikke Brandstorp tolv deltakere som gjenom 16 episoder skal kjempe om å bli bakemester.

Premieren samlet over en halv million seere, og første episode ble sett av 509.000 seere. Den andre episoden noe lavere med 460.000 seere.

- Dette er veldig gode første tall, sier Kristin Ytre-Arne, programsjef i NRK Vest.

Og legger til at kampen om publikums tid og oppmerksomhet er tøff i strømmeverden.

- Derfor er det ekstra stas at en ny programserie som Bakemesterskapet allerede første helg biter så godt fra seg i kampen om seerne. Vi har stor tro på at enda flere kommer til serien i løpet av de neste ukene, sier Ytre-Arne, som er strålende fornøyd med Ulrikke Brandstorps debut som programleder, de faglig sterke dommerne og de 12 bakeglade deltakerne, sier Ytre-Arne.

VGs anmelder har trillet terning og gir «Bakemesterskapet» en firer.

«Programmet nyter godt av det som har vært TV-bransjens viktigste ressurs de siste 20 årene: «Vanlige folk». I dette tilfellet: Bra, velmenende folk, som hjelper hverandre og unner hverandre vel», skriver VG.