Da Kringkastingsrådet møttes torsdag morgen hadde de mottatt 1.353 henvendelser fra publikum. En av sakene som ble diskutert, og som skapte noe temperatur i rådet, var NRKs dekning av Taylor Swift under årets Super Bowl. Det var et 75 sekunders innslag på NRK Nyheter som har ført til klagen som ble behandlet.

I klagen stilles det spørsmål om nyhetsverdien og at saken er kategorisert som kultur og ikke sport.

- Sang hun? Nei. Dette var en sak fra en hendelse under Super Bowl, og da burde den kanskje vært kategorisert som sport, trekkes frem i klagen.

- Jeg håper virkelig ikke saken er en planlagt ny retning for NRK Nyheter, avsluttes henvendelsen med.

Les også: Swift-hysteri før Superbowl - unik tiltrekningskraft gir trolig TV-rekord

- Hva er nyheter og hva er kultur?
Leder i Kringkastingsrådet Snorre Valen synes det er en interessant problemstilling.

- Hva er vesentlighetskriteriet her, hva er harde nyheter, hva er kultur og hva er sport, spør Valen.

Rådsmedlem Akhtar Chaudhry, mener klageren har et poeng.

- Jeg forstår ikke hvor dette skal kategoriseres. På nrk.no ble det kategorisert som kultur, mens på Dagsrevyen var det kategorisert som sport, sier Chaudhry.

Til sammenligning sier han at innslaget med sultrammede barn i Afghanistan fikk 32 sekunder, mens Taylor Swift altså fikk 75 sekunder.

- Jeg klarer ikke å koble saken til verken kultur eller sport. Jeg kan være enig i at Taylor Swift kan være, og er en person med stor innflytelse, og jeg synes det blir spennende å følge videre med på det amerikanske valget, men da hadde jeg satt pris på om NRK hadde laget et innslag om Swift og hvordan hun kan påvirke valget.

- Mer enn bare en popstjerne
Chaudhry har vært i Kringkastingsrådet i seks år.

- Når det er spørsmål om hvorfor saker ikke får mer dekning eller dekning i et hele tatt, begrunnes det alltid med ressurser – og det forstår jeg. Men når jeg sitter og ser at Afghanske barn som er rammet av sult får 32 sekunder og at innslaget med Swift har fått 75 sekunder, et innslag jeg ikke klarer å koble til noe som helst, verken demokrati eller noe annet, mener jeg klageren har ett poeng, sier han.

Valen sier derimot at han ikke synes 75 sekunder er veldig mye.

- Ikke i Dagsrevyen-sammenheng. Også mener jeg at dekningen må ses over en større tidshorisont enn i en isolert sending. Jeg er enig i at Swift er noe mer enn bare en popstjerne og hun har enorm økonomisk makt. Jeg mener at det er naturlig at det dekkes. Selv om jeg ikke er blodfan, er det naturlig at det dekkes – også i lille Norge, sier Valen.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.