Torsdag var turen kommet til «Gauteshow» i Kringkastingsrådet. Det har kommet inn 46 klager på humorprogrammet, og de går for det meste på at vitsene er for drøye.
- Jeg har nylig sett «Gauteshow» på NRK og reagerer på humoren deres, jeg opplever den som mobbing, skriver en klager.
- «Gauteshow» sin sjargong kan lett misforstås blant unge, dette showet egner seg ikke på en statlig kanal. NRK skal vise mangfold, det er klart, men skal det ikke være understreket at dette er satire i beskrivelsen? spør en annen.
Les mer: Gauteshow og Taylor Swift skal behandles i Kringkastingsrådet
- Behov for stor takhøyde
Prosjektleder Åse Marie Hole i NRK understreker at programmet ikke blir vist lineært og at det har aldersgrense 15 år.
- Vi mener «Gauteshow» er et morsomt og nyskapende program som passer godt inn i bredden av humorprogrammer på NRK, sier hun til medlemmene i rådet.
Hun mener det er behov for et humorprogram med stor takhøyde hvor det er mulig å si feil ting uten å bli kansellert, men heller bli korrigert.
- Intensjonen er å lage et morsomt og unikt humorprogram som for noen kan bidra til bevisstgjøring.
- En frisone
Men i Kringkastringsrådet vanket det stort sett bare ros.
- Jeg er så glad for at NRK har sparket i gang en humordebatt fordi det har vært så fint å få en mer åpen debatt om hva humor skal være. Og jeg synes det er flott at NRK satser på humor. Skal NRK være innovative, må det også tåles at NRK satser på humor, sier nestleder Vilde Schanke Sundet i rådet.
Luqman Wadood i Kringkastingsrådet mener programmet kan være et viktig tiltak for NRK for å treffe et ungt publikum. Han forstår at enkelte reagerer på vitsene i programmet, selv om han er uenig.
- Det er grove vitser, men vi må ikke glemme at det er en frisone. Det er satirisk program hvor det er lov å vitse med alt og alle. Ingen blri tvunget til å være med på dette programmet, sier han.
- Jeg synes det er herlig befriende og bra humor. Når ungdommer jeg har nært bekjentskap til ser på «Gauteshow» sammen med meg, så synes de også at det er veldig gøy. De lærer også av programlederne at sånn skal man ikke oppføre seg, sier Gunn Cecilie Ringdal.
- Må ha en pute
Det ble også klart at ikke alle medlemmene av rådet har slukt programmet rått.
- Jeg må ha en pute for å se på sånne programmer. Dette er pute-tv, men det er helt klart at programmet har en misjon. Det kan være ganske viktig humor, sier Tove Karoline Knutsen.
Etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK var også til stede under behandlingen.
- Jeg forstår veldig godt at mange klager og føler seg støtt og ikke liker dette. En av nøklene for at et slik show skal fungere er deltakelsen til gjestene, sier han.
- Vi har ønsket å satse på «Gauteshow» og er veldig glad for å ha det på NRK. Jeg synes det er et morsomt og viktig program.
Kommentér