Nå som Melodi Grand Pix er unnagjort er Fredrik Solvang på plass igjen i «Debatten»-studioet. 

Solvang forteller Kampanje at han har kost seg som programleder for Melodi Grand Prix. 

- Det var veldig moro å gjøre noe som er veldig langt fra det jeg gjør til vanlig, og stå foran et så stort publikum, og være en del av et så digert apparat. Det var kjempegøy, understreker han. 

- Du kunne ikke tenke deg å gjøre noe lignende igjen?

- Det skal jeg betrakte som en engangsforeteelse, sier Solvang og utdyper:

- Det var et veldig fascinerende innblikk i en annen verden, men jeg tror jeg skal kjenne min besøkelsestid. Jeg vil ikke si at jeg absolutt ikke vil gjøre det igjen, men det er mange flinke underholdningsprogramledere i Norge, og jeg har ikke noen umiddelbare planer om å gjøre dem arbeidsledig, legger han til.

Les også: Nedtur for Melodi Grand Prix: - Tøff konkurranse

I dag vender Solvang tilbake til jobben som programleder for «Debatten», og han er godt i gang med forberedelsene. 

- Jeg er faktisk midt under researchen til kveldens sending, der tema for kveldens debatt er egg-mangel og melkemangel. Jeg tror det er mange som klør seg i hodet av at det skjer, så nå skal vi forhåpentligvis komme nærmere svar på hvordan det kan skje. Så jeg gleder meg til det, sier han. 

- Du hadde ikke trengt en liten ferie før du hoppet rett inn i «Debatten»-studioet? Eller var Melodi Grand Prix en liten ferie?  

- Nei, ferie var det ikke. Jeg angret litt på det i går morges, men samtidig er det godt å komme i gang med det som egentlig er jobben min. 

Den siste tiden har det stormet en del rundt NRK, der flere har tatt til orde for å boikotte Israels deltakelse i Eurovision. Og det har ogsåt vært oppe som tema i Debatten. 

Solvang ser ikke bort fra at det kan bli tatt opp på nytt. 

- Man skal aldri si aldri. Hvis det havner høyt nok opp i nyhetsbildet, så er det sikkert mulighet for det. Nå er jeg helt ute av det, så nå kan jeg behandle det som en objektiv journalist, avslutter han. 

Les mer: NRK har mottatt 700 klager på Israels Eurovision-deltakelse