Einar Tørnquist har inngått en eksklusiv avtale med Podimo om å lage nye episoder av podkasten «198 Land» for tjenesten.

Her tar programlederen for seg alle verdens land med ulike kjendiser i studio. Det har han gjort siden 2019, men han er fortsatt ikke i mål.

- Det er veldig mange land vi ennå ikke har fått besøkt, og for å rekke rundt hele kloden trenger vi partnere som har troen på min verdensreise, forteller Einar Tørnquist i en pressemelding.

Og det er her Podimo kommer inn i bildet.

- Einar er en programleder som vi har ønsket oss siden lansering. Vi er fornøyde for at vi nå skal jobbe sammen. «198 Land» er et fjellstøtt «edutainment»-format, med gjester som bidrar med både fakta og egen erfaring. Vi håper og tror at lytterne vil like det, forteller Lina Tandberg, innholdssjef i Podimo.

Ordinære episoder av «198 Land» vil slippes eksklusivt på Podimo fra og med neste uke, men det vil fortsatt være mulig å lytte til såkalte temaepisoder på alle andre podkast-plattformer.

- Titt og ofte skjer det utviklinger i verden som er interessant å kommentere mens de pågår, for eksempel mistet Norge landareal til Sverige, og da kastet vi oss rundt og lagde en episode. Eller det dukker opp morsomme ting som ikke kvalifiserer til en hel episode, som ørkenområdet Bir Tawil ingen vil ta eierskap til, eller sjakkmester Johan-Sebastian Christiansens opplevelser på tidenes første sjakkturnering på Nauru. Ting jeg koser meg med i temautgavene, sier Tørnquist.

Episodene som er sluppet så langt har hatt et snitt på cirka 70.000 nedlastinger.

- Ved å bli en del av Podimo-familien kan jeg sikre langsiktigheten til podkasten, noe som er veldig viktig for meg. Nå kan jeg garantere for minst 40 nye episoder i året, som gjør at jeg i enda større grad kan ha «198 Land» som mitt hoved-arbeids-prosjekt i årene som kommer, sier Tørnquist.