Saken oppdateres.

Onsdag morgen kunngjorde DN Media Group, mediedivisjonen i NHST Holding, tallene for fjerde kvartal 2023. Rapporten viser at mediehuset har hatt stor årsvekst i digitale abonnementsinntekter, mens print fortsetter å falle.

Mediedivisjonen leverte en inntektsvekst på fire prosent i fjerde kvartal 2023. Omsetningen endte på 237,4 millioner kroner. Resultatet skyter særlig fart og endte i fjerde kvartal på 21,8 millioner kroner, markant opp fra 6,2 millioner kroner året før.

- Vi setter dagsorden, og publikasjonene våre leverer strålende journalistikk. Det gir svært god engasjementsutvikling og dermed abonnementsvekst. Samtidig jobbet vi godt med nye inntektsområder, og så i kvartalet vekst innen event- og nettverkssatsingene våre, sier konsernsjef Trond Sundnes i meldingen.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

Konsernet melder at de digitiale abonnementsinntektene har økt med 18,2 prosent i 2023, og at andelen brukerinntekter fra digitale abonnenter nå utgjør 55,5 prosent. Ifølge DN Media Group kan deler av inntektsveksten i fjerde kvartal tilskrives valutaeffekter for de internasjonale publikasjonene.

- Også i fjerde kvartal merket vi at makroøkonomiske forhold påvirker annonsemarkedene i Norge mer negativt enn de gjør for våre globale titler innen energi og shipping. Koblet med et tiltakende fall på print og generelt høy prisvekst skaper dette fortsatt et betydelig kostnadspress, sier Sundnes.

I meldingen heter det også at DN Media Group har fullført sitt kostnadsbesparende program med mål om en kostnadsreduksjon på 60 millioner i 2024. I fjor høst meldte konsernet at ble 25 færre ansatte som en følge av kuttene, og konsernet pådrar seg 7,4 millioner kroner i engangskostnader i fjerde kvartal i tilknytning til nedbemaninngen.

Les også: DN-eier varsler kostnadskutt og nedbemanning: - Vanskelig budskap

DN Media Group er mediedivisjonen i NHST Holding og består av publikasjonene Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Europower, TradeWinds, Upstream, Recharge og Intrafish, HydrogenInsight og Kystens Næringsliv.

Her kan du se DN Media Groups tall for fjerde kvartal 2024. Alle tall i MNOK.

DN Media Group 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 237,4 228,2 + 4,0
Driftsresultat (EBITDA) 21,8 6,2 + 351,6