Christina Dorthellinger har vært visuell redaktør i NTB siden 2017. Nå blir hun også fungerende nyhetsredaktør. Det skriver NTB selv.

- Jeg er svært glad for at vi har slike kapasiteter som Christina på NTB-laget. Hun har i dag ansvaret for alle NTBs nyhetsfotografer med leveranse av foto og live video, og er derfor allerede fullt påkoblet nyhetsbildet. Hun kjenner nyhetsgulvet i NTB og tempoet der godt etter å ha jobbet tett på redaksjonen i mange år, sier NTBs sjefredaktør Tina Mari Flem til egen redaksjon.

- Stillingen som nyhetsredaktør i NTB er en utfordrende jobb i et høykompetent journalistmiljø. Gjennom mine år i NTB har jeg latt meg imponere over jobben som leveres i nyhetsredaksjonen. Døgnet rundt produseres store mengder journalistikk som benyttes av hele det norske medielandskapet, sier Dorthellinger til NTB.

Hun overtar jobben etter Hilde Schjerve, som er ny sjefredaktør i Sol.

- Det har vært en glede å få spille på det kompetente NTB-laget disse årene. Jeg skulle gjerne blitt mye lenger, for byrået står midt i veldig spennende endringer, men så dukket muligheten i Sol opp, og den ble rett og slett altfor fristende. Nyhetsoperasjonen i NTB er nå i trygge hender hos Christina, og jeg gleder meg til nye utfordringer i Sol, sier Hilde Schjerve.

Les mer: Hilde Schjerve går fra NTB til Sol