Onsdag vedtok Viaplay-eierne redningsplanen ledelsen la frem i desember på en ekstraordinær generalforsamling i Stockholm.

Planen innebærer at Viaplay henter inn fire milliarder svenske kroner i en emisjon som priser aksjen til én svensk krone. Det betyr at verdien på dagens aksjer vil vannes kraftig ut.

3,1 milliarder skal hentes inn gjennom en rettet emisjon, og her har franske Canal+ og tsjekkiske PPF forpliktet seg til å skyte inn omtrent 2,7 milliarder svenske kroner. 900 millioner skal realiseres gjennom en tegningsrettsemisjon. I tillegg skal 500 millioner i gjeld skal konverteres til nye B-aksjer.

Viaplay-aksjen stiger på Stockholmsbørsen med 13 prosent i kjølvannet av nyheten og selskapet har nå en markedsverdi på drøye 350 millioner kroner

Les mer: Viaplay-eiere gir grønt lys til kriseplan - Canal+ og tsjekkiske PPF kjøper seg kraftig opp

- Veldig takknemlige
Konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann kommenterer utfallet av generalforsamlingen i en uttalelse til Kampanje.

- Dagens positive melding fra den ekstraordinære generalforsamlingen, hvor aksjonærene stemte for å støtte alle tiltak, er nok et viktig skritt fremover i rekapitaliseringen av Viaplay Group. Mandag vedtok også alle obligasjonseierne forslaget, sier han.

Lindemann overtok ledelsen i Viaplay samtidig som krisemeldingene begynte å strømme på fra det svenske medieselskapet i fjor sommer.

- Vi er veldig takknemlige for støtten Viaplay Group har fått. Dette handler om å sikre fremtiden til Viaplay Group med vår nye strategi, plan og finansiering som vi har presentert og som skal gjenoppbygge verdier for alle parter. Vi er fullt fokusert på å levere på de gjenværende trinnene i henhold til tidslinjen vi tidligere har kommunisert.

Viaplays rekapitalisering skal etter planen fullføres 9. februar.

Får nye medieeiere
Etter emisjonen vil Canal+ og tsjekkiske PPF ha en samlet eierandel på rett under 60 prosent. Canal+ vil ha den største andelen på 29,33 prosent, rett foran PPF med 29,29 prosent.

Canal+ skriver i en uttalelse til Kampanje at Viaplay er et selskap de har fulgt i mange år.

- Selv om selskapet akkurat nå står overfor store utfordringer som krever en restrukturering, har Viaplay mange aktivum, spesielt en markedsledende posisjon i Skandinavia.

De vil ikke svare på om de har planer om å kjøpe seg ytterligere opp i selskapet.

Les mer: Viaplay-krisen baner vei for Norden-comeback for fransk TV-gigant

Ordknappe i Schibsted
Schibsted sikret seg en andel på ti prosent av Viaplay da aksjekursen stupte i fjor, men investeringen på 380 millioner kroner blir så godt som verdiløs etter emisjonen selskapet nå legger opp til.

- Vi har vært med å stemme for denne løsningen. Vi har ingen ytterligere informasjon å gi på nåværende tidspunkt, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vormeland Salte i Schibsted til Kampanje.

Les mer: Analytikere slakter Schibsteds Viaplay-investering: - Merkelig