Som Kampanje omtalte før jul, løper den norske avtalen mellom Viaplay og Telia ut i starten av 2024. Nå går Telia ut og advarer kundene sine om at det er en mulighet for at de ikke klarer å lande en ny avtale med det kriserammede svenske mediehuset.

Det kommer frem i en melding til kundene på Telias egne nettsider.

I meldingen skriver Telia at de fremdeles er i forhandlinger med Viaplay og at de jobber fullt med å komme til enighet med selskapet. Skulle ikke dette skje vil Viaplay sine kanaler, deriblant TV 3, bli utilgjengelige fra begynnelsen av februar.

Det vil ramme rundt 500.000 TV-kunder.

- Vi ønsker å understreke at målet vårt er å bli enige med Viaplay om en ny og langsiktig avtale, til en fornuftig pris og med innhold som kundene våre ønsker, skriver Telia i meldingen.

De forteller videre at kundene vil bli løpende informert, og at man på nåværende tidspunkt ikke trenger å foreta seg noe.

- Jobber for fullt
Telia ønsker ikke å utdype meldingen når Kampanje tar kontakt.

- Vi kan bekrefte at vi har informert våre kunder om pågående TV-forhandlinger med Viaplay, hvor vi jobber for fullt med å komme til en enighet. Utover det har vi ingen kommentarer til forhandlingene på nåværende tidspunkt, skriver informasjonssjef Daniel Barhom i en e-post til Kampanje.

Heller ikke Viaplay ønsker å gå i detalj på forhandlingene, men kommunikasjonssjef i Viaplay, Fredrik Olimb, skriver følgende i en SMS til Kampanje.

- Vi er i dialog og har som mål å komme til enighet om en ny langsiktig avtale.

Les mer: Telia øker overskuddet – tjener mer penger per TV-kunde

I meldingen til kundene sine informerer Telia om at de vil kompenseres med 50 ekstra TV-poeng automatisk, eventuelt 50 kroner i månedsrabatt, ved et eventuelt brudd.

I tillegg til strømmetjenesten Viaplay står blant annet kanalene TV3, TV3+ og V Sport-kanalene i fare for å bli svarte.

Premier League står sentralt
Da Kampanje først omtalte forhandlingene mellom Viaplay og Telia i desember, var det mye som tydet på at forhandlingene ville bli spesielt vanskelige.

Etter hva Kampanje erfarer er nemlig Premier League en sentral del av forhandlingene . Telia er i dag den eneste TV-distributøren som ikke har en avtale på plass med Viaplay om den britiske toppfotballen. Det betyr at Telias kunder må kjøpe seg tilgang på andre måter, for eksempel gjennom Viaplays egen strømmetjeneste.

Salg av strømmetjenester til TV-distributørene har blitt vel så viktig som salg av tjenestene direkte til kundene. Stadig flere strømmetjenester inngår i TV-distributørenes pakketilbud. For en presset TV-bransje, vil økte priser fra telekom-industrien være en viktig inntektskilde.

- Vi kommenterer av prinsipp ikke rykter eller spekulasjoner, men på generelt grunnlag kan vi si at det som er viktig for våre kunder er valgfrihet, og at de skal kunne velge det innholdet de selv finner relevant til en fornuftig pris. Det er det vi jobber for med alle våre innholdspartnere, skrev informasjonssjef Daniel Barhom i en e-post til Kampanje i desember.