Onsdag klokken ti møttes Viaplay-eierne til en ekstraordinær generalforsamling i Stockholm for å stemme over redningsplanen ledelsen la frem i desember.

Der ble hele planen banket gjennom, skriver Viaplay i en pressemelding publisert en drøy time etter at møtet startet.

Viaplay-aksjen stiger på Stockholmsbørsen med 13 prosent i kjølvannet av nyheten og selskapet har nå en markedsverdi på drøye 350 millioner kroner

Det svenske medieselskapet, som blant annet driver strømmetjenesten Viaplay, TV-kanalen TV3 og radiokanalen P4, er i en dyp krise som følge av en feilslått internasjonal ekspansjon, kostbare sportsrettigheter og et svakere abonnementsssalg.

Målet til Viaplay-ledelsen har vært å hente inn fire milliarder svenske kroner i en ny emisjon som priser aksjen til én svensk krone. Det betyr at verdien på dagens aksjer vil vannes kraftig ut.

3,1 milliarder skal hentes inn gjennom en rettet emisjon, og her har franske Canal+ og tsjekkiske PPF forpliktet seg til å skyte inn omtrent 2,7 milliarder svenske kroner. 900 millioner skal realiseres gjennom en tegningsrettsemisjon. I tillegg skal 500 millioner i gjeld skal konverteres til nye B-aksjer.

Emisjonen gir Canal+ og tsjekkiske PPF en samlet eierandel på rett under 60 prosent.

Den franske betal-TV-giganten Canal+ har tidligere vært inne på det nordiske markedet og selskapet brukte ikke lang tid på å kjøpe seg opp i Viaplay da aksjekursen styrtet i sommer. Nå er selskapet i gang med å utvide sin internasjonale tilstedeværelse og selskapet har et mål om å vokse kraftig i antall abonnenter i tiden som kommer.

Les mer: Viaplay-krisen baner vei for Norden-comeback for fransk TV-gigant

Det tsjekkiske porteføljeselskapet PPF er også inne som en ny Viaplay-eier. Selskapet eier holdingselskapet Central European Media Enterprise (CME) som driver medievirksomhet i seks land i Sentral- og Øst-Europa, som for eksempel Tsjekkia, Kroatia og Bulgaria.

Les mer: Viaplay legger frem redningsplan - skal hente inn fire milliarder svenske kroner

Schibsted sikret seg en andel på ti prosent av Viaplay da aksjekursen stupte i fjor, men investeringen på 380 millioner kroner blir så godt som verdiløs etter emisjonen selskapet nå legger opp til.

- Vi har vært med å stemme for denne løsningen. Vi har ingen ytterligere informasjon å gi på nåværende tidspunkt, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vormeland Salte i Schibsted til Kampanje.

Kampanje fikk først opplyst at Viaplay ikke ønsker å kommentere utfallet av generalforsamlingen, men noen timer senere kom selskapet likevel med en uttalelse signert konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann.

Les mer: Viaplay-sjef glad for grønt lys: - Vi er veldig takknemlige