I dag har Jane Oslington Strande sin første arbeidsdag som ny administrerende direktør i Nordisk Film Kino. Hun er ansatt etter en grundig rekrutteringsprosess og kommer fra stillingen som produktdirektør i Fresh Fitness, der hun har hatt ulike lederroller de siste 13 årene.

Jane Oslington Strande har en sterk og allsidig utanningsbakgrunn. Hun er utdannet fysioterapeut og har en EMBA fra Handelshøyskolen BI og Haas School of Business ved University of California. Hun var med å starte Norges første lavpris, treningskjede, Fresh Fitness, i 2010, der hun var med på etableringen av 77 treningssentre. De neste 13 årene har Oslington Strande jobbet i selskapet og hatt det overordnede ansvaret for produktstrategien og implementeringen for treningskjedens 80.000 medlemmer.  

I Nordisk Film Kino får Jane Oslington Strande ansvaret for kjedens 21 norske kinoer, som hvert år tar imot over tre millioner gjester. Nordisk Film Kino hadde i 2022 en omsetning på snaue 400 millioner kroner og et overskudd på driften på 2,5 millioner kroner. 

- Samlet sett har Jane Oslington Strande lang erfaring innen ledelse, produktstyring, drift, salg og budsjettstyring. Jeg er derfor svært fornøyd med at vi har klart å rekruttere en ny administrerende direktør som både har den rette kompetansen og en personlighet som passer inn i ledergruppen i Nordisk Film Kino og Nordisk Film Cinemas skandinaviske ledergruppe, sier styreleder Asger Flygare Bech-Thomsen.

Oslington Strande sier hun gleder «seg stort til å begynne i Nordisk Film Kino.»

- Jeg brenner for gode gjesteopplevelser og ekstraordinær kundeservice, og ser frem til å fortsette å skape magiske øyeblikk for alle våre gjester, sier Jane Oslington Strande, som samtidig blir styreleder i Filmweb og Drammen Kino og går inn i styrene i Media Direct og Kinosør.

Oslington Strande erstatter Jannicke Haugen, som sluttet høsten 2023 for å søke nye utfordringer.

Les også. Julesuksess for norske filmer - men færre tar turen til kinoen