I begynnelsen av mars er 14 nye kjendisdeltakere klare som rekrutter i den femte sesongen av «Kompani Lauritzen». Det blir igjen beintøffe konkurranser for kjendisene som ledes an av oberst Dag Otto Lauritzen, major Kristian Ødegård og resten av befalet. Denne gangen er Setnesmoen leir byttet ut med Bømoen leir på Voss.

Årets rekrutter er Aleksander Sæterstøl, Vår Staude, Stinius Maurstad, Nora Haukland, Mikkel Bratt Silset, Silje Nordnes, Jonas Lihaug Fredriksen, Hedvig Sophie Glestad, Robin Hofset, Mona Berntsen, Knut Marius Djupvik, Alexandra Rotan, Rauand Ismail og Karin Klouman.

Programleder Vår Staude avslører at hun ble spurt allerede i den første sesongen - og takket ja.

- Jeg var superspent og nervøs, men moren min heiet, og mente dette ville være midt i blinken for meg. Så kom tiden for avreise samtidig som moren min ble lagt inn på sykehus med bukspyttkjertelkreft, og jeg måtte trekke meg for å være sammen med henne. 11 dager senere døde hun, med meg og de andre søsknene ved sengen hennes. Det var utrolig trist og jeg var lettet over at jeg var der med henne, og ikke på Setnesmoen, forteller Staude i en pressemelding. 

Som er en av de 14 kjendisene i den femte utgaven av Kompani Lauritzen.

- Jeg ville være med fordi jeg var nysgjerrig på militærlivet: På hvordan jeg, en voksen dame, ville fungere som helt grønn soldat, og om det var noen mulighet for å imponere fenriken. Det var det ikke, men moren min ville vært stolt av meg, sier hun. 

Programlederen forteller at det hun fryktet mest var å brekke nakken, og andre utfordringer med oppholdet.

-Nest mest fryktet jeg å drukne eller fryse meg fordervet. Jeg er livredd for å kaste meg ut i løs luft, og for å dykke i kaldt vann. Jeg hater vann, jeg bader knapt på sommeren, jeg hater kulde og tanken på meg selv i fritt fall er en umulig tanke. Jeg sover veldig dårlig med fremmede, får ikke gått på do på kommando, glemmer å spise når det er mye som skjer, og får migrene. Dessuten hater jeg å ikke vite hva som skal skje.

Maskorama-programleder og journalist Silje Nordnes, er også med i årets utgave, og forteller at hun elsker programmet.

- Jeg har sett alle sesongene, og har alltid tenkt «hvordan hadde jeg taklet det?». Så det var rett og slett for å utfordre med selv, sier hun.

Hun hadde mest frykt for å miste kontroll gå uten mat og baklengsstupet.

- Og jeg hadde en generell frykt for at jeg ikke skulle klare noe som helst. 

Den femte sesongen har premiere på TV 2, lørdag 2. mars.