I oktober i fjor informerte Tone Wille styret om at hun i løpet av 2024 ville tre av som konsernsjef i Posten Bring AS, etter syv år i stillingen. Nå er det klart at Petter-Børre Furberg, er hennes arvtager.

Les mer: Posten-sjefen slutter

Furberg har en lang Telenor-karriere å vise til og begynte i konsernet tilbake i 1998. Han har hatt en rekke lederoppgaver iTelenor Norge, Telenor Norden og nå senest som leder av Telenor Asia.

- Etter 25 år i Telenor-systemet dukket muligheten for å gå helt til topps i et stort konsern opp. Jeg ønsker å prøve noe nytt og dette er en drømmejobb i mine øyne, sier Petter-Børre Furberg, i en pressemelding.

Han har tidligere blant annet jobbet i Finansdepartementet som komitesekretær for Finanskomiteen på Stortinget, og i DNB. I dag er han styremedlem i DNB ASA - et verv han vil opprettholde, opplyses det i meldingen.

Styreleder i Posten Bring AS, Anne Carine Tanum, sier de er godt fornøyd med ansettelsen av Furberg.

- Han er verdidrevet og kan vise til imponerende resultater i Telenor. Blant annet har han lykkes med vekst gjennom endring og utvikling. Han har bygget opp nye organisasjoner under krevende forhold og forstår hvordan teknologi kan brukes i utvikling av virksomhet og tjenester, sier Tanum, og legger til at Furberg er rett person til å posisjonere Posten Bring i et krevende marked og i et større samfunnspolitisk perspektiv.  

Nåværende konsernsjef Tone Wille står i stillingen frem til Furberg overtar som konsernsjef 1. august i år.