Nye programmer og sesongstarter har stått på rekke og rad i kanalenes sendeskjema siden nyttår. Flere vender tilbake med nye sesonger av eksisterende programmer og mange nye programmer står for tur. I fjor var programleder Bård Tufte Johansen på jakt etter svaret om vi er i ferd med å ødelegge naturen. I «Oppsynsmannen» får seerne gjennom fire episoder bli med Johansen rundt i Norge til vindmølleparker, hyttebygging, oppdrettsanlegg og datasentre, som nå har spist opp det som tidligere var naturområder. 

Alle fire episodene ble tilgjengelige mandag 8. januar, og den første episoden «Full forvirring» ble i løpet av det første døgnet sett av 482.000 seere.

- Det er veldig hyggelig at så mange har sett premieren på «Oppsynsmannen» med Bård Tufte Johansen. Naturen er viktig for folk i hele landet og vi håper at serien sammen med journalistikken vi gjør på flere plattformer vil engasjere mange i ukene fremover, sier Randi Helland, redaksjonssjef i NRK dokumentar og samfunn til Kampanje.

Etter helgen har seertallet for den første episoden steget til 690.000. Dette innebærer både lineær og digital seing.

- Overveldende
Et annet program som også har hatt premiere på nyåret er Noman Mubashirs nye TV-serie «Lett å hate». I serien utforsker Mubashir hatet, som norsk-pakistaner, muslim og homofil.

- Jeg ville lage serien fordi jeg tilhører tre minoritetsgrupper som opplever hat, hets og diskriminering i samfunnet på daglig basis, har Mubashir uttalt ved en tidligere anledning.

Den første episoden har til nå blitt sett av 375.000.

- Vi er glade for at publikum har tatt så godt imot denne fine serien, og vi ser at seingen stadig går oppover. Responsen har vært overveldende. Noman har mottatt en rekke personlige meldinger, så temaet har berørt mange. En modig, viktig og sterk serie, sier Heidi Pleym, regionredaktør i NRK sør-øst.

- En kjempestart
I den nye humorserien «Gauteshow», signert Gaute Berg Næss og Snorre Kind Monsson, tøyes grenser til fordel for humor. Både n-ordet, jødevitser og pedovitser står for tur i humorserien, som kun sendes digital på NRK TV.
I den første av åtte episoder gjester William Heimdal, Tim Kristian og Ella Marie Hætta Isaksen studio, der det blir roast mellom de to sistnevnte.

Den første episoden er så langt blitt strømmet 205.000 ganger.

- Dette er en kjempestart og utrolig gode tall for «Gauteshow». Vi tar med oss energien fra seerne i arbeidet med resten av episodene og er nå bare enda mer motivert for å levere morsomme programmer fremover, sier Åse Marie Hole, eksekutiv produsent i NRK.