Tidlig desember i fjor ble det kjent at NTB måtte kutte 14 årsverk som følge av lavere betalingsvilje for flere av NTBs komplementære redaksjonelle tjenester. Samtidig ble det også opplyst at NTB skulle legge ned redaksjonelle produkter som tema/feature, nyhetsgrafikk og spesialpakker for kulturstoff.

Ansatte i NTB fikk tilbud og gavepensjon og sluttpakker, og at nedbemanningen ville ramme elleve redaksjonelle medarbeidere og tre ansatte utenfor det redaksjonelle området.

Dette ble informert på et allmøte 7. desember og klubbleder Gunnhild Hokholt Bjerve var raskt ute og kalte situasjonen «dramatisk», og mente at styret og ledelsen i NTB gikk unødvendig langt. Klubblederen pekte også på at det var for store kutt som skulle tas altfor raskt.

Les mer: Klubbleder ut mot NTB-kutt: - Går unødvendig langt

Totalt jobber det 147 ansatte i NTB, hvorav 84,6 årsverk er redaksjonelle. Fristen for å søke om sluttpakke ble satt til 21. januar.

Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Marie Flem kan mandag fortelle Kampanje at de nesten er i mål - og at det dagen etter fristen gikk ut, gjenstår 1,5 årsverk.

- Vi jobber med å finne løsninger på dette nå, sier Flem til Kampanje.

Hun ønsker ikke å kommentere noe mer på nåværende tidspunkt.

Klubbleder Gunnhild Hokholt Bjerve forteller at de ansatte har kjent på usikkerhet siden det ble kjent at NTB skulle kutte årsverk - og at dette har vært en krevende tid.

- Det er bra at vi har kommet så langt, men samtidig er det leit å miste så mange kolleger. Jeg håper at vi klarer å lande dette helt uten oppsigelser, sier Bjerve til Kampanje.

 Les også: NTB kutter 14 årsverk: - En krevende periode