Onsdag 3. januar var det premiere på NRK-podkasten «Mysteriet Adam». Podkasten er en del av podkastserien «Hele historien» og er laget av Trude Lorentzen sammen med Askild Matre Aasarød som dykker ned i historien om «guttekvinnen» som rundlurte lærere, klassekamerater, barnevern og politi i Norge høsten 2007.

Podkasten har vekket stor interesse blant folk og ligger nå øverst på Podtoppen. De tre første episodene av podkastserien er i snitt lastet ned rundt 130.000 ganger. Ifølge NRK er det en rekord for dokumentarinnhold en uke etter publisering, med tre episoder tilgjengelig og alt kun publisert i NRK Radio.

– Responsen har vært intens fra alle kanter. Nå maser alle om flere episoder, noen er nesten litt aggressive. Så da er det deilig å slippe fortsettelsen, sier podkastskaper Trude Lorentzen

Tre nye episoder av «Mysteriet Adam» ble publisert onsdag morgen. Og de to siste episodene slippes onsdag 17. januar. 

Serien blir omtalt som Norges, og kanskje Europas, underligste kriminalsaker og handler om den 33 år gamle Barbora Skrlova som forkledd som tenåringsgutten Adam ble fulgt til første skoledag på Marienlyst skole i Oslo av to innleide «foreldre». Etter en dramatisk forsvinning og en politijakt gjennom hele Norge ble vedkommende pågrepet i Tromsø og avkledd som voksen dame.