Saken blir oppdatert.

532.000 seere fikk med seg den første av totalt tre delfinaler i Melodi Grand Prix på lørdag. Det er 93.000 færre enn i fjor.

- Vi måles mot fjoråret, som var et svært godt Melodi Grand Prix-år med en solid oppgang fra året før, sier Stig Karlsen, musikkansvarlig i Melodi Grand Prix.

I fjor fulgte 625.000 den første delfinalen. I 2022 var tallet 555.000, mens seertallet i 2021 var på hele 784.000.

- Vi møter også tøff konkurranse, blant annet fra Håndball-EM med Norge i ilden og «Hver gang vi møtes» som allerede er godt i gang med sin sesong. Det totale fotavtrykket til Melodi Grand Prix over flere plattformer er likevel stort. MGP-festen har akkurat begynt, bare varmet opp, og vi er veldig klare for fortsettelsen, sier Karlsen.

Det var «Mesternes mester» som trakk flest seere til NRK i helgen med 1.114.000 seere på tredje program, men også «Nytt på nytt» , «Lindmo» og «Norge rundt» hadde flere seeere enn Melodi Grand Prix.

Så langt har 567.000 sett lørdagens episode av «Hver gang vi møtes» på TV 2, som delvis overlappet med Melodi Grand Prix på NRK1.

Fredagens episode av «The Voice» er så langt sett av 717.000.
 
Det var tilløp til dramatikk i lørdagens sending av Melodi Grand Prix da Rødt-politiker Jorunn Folkvord inntok scenen og avbrøt programleder Fredrik Solvang med et budskap om å boikotte Israel og gjøre mer for befolkningen i Palestina.

Les mer: Demonstrant avbrøt delfinalen i Melodi Grand Prix