- Ellen har en helt unik kombinasjon som er som skapt for denne rollen. Hun har bakgrunn fra nyheter, kommunikasjon og ledelse, og kjenner i tillegg NRKs organisasjon og oppdrag svært godt. Vi er svært glade for at Ellen har valgt å komme tilbake til NRK og kommunikasjonsenheten, sier Christine Viland, markeds- og kommunikasjonssjef i NRK, i en pressemelding.

Sporstøl kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder i FN-sambandet. Hun har tidligere jobbet som journalist i TV 2 og NRK og vært reportasjeleder for økonomi- og politikkredaksjonen i NRK Nyheter. I tillegg har hun en bachelor i journalist og internasjonal statsvitenskap, og en mastergrad innen ledelse fra BI.

-Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til NRK. Det er en utrolig kompetanse som bor i disse veggene, og det blir en spennende utfordring å skulle ta fatt på nye arbeidsoppgaver sammen med en så dyktig gjeng, sier Ellen Sporstøl.

- NRK knytter Norge og folkene som bor her sammen, og får en stadig viktigere rolle i å sikre demokrati og mangfold. Jeg gleder meg til å være med på utviklingen videre. Samtidig er det trist å skulle forlate FN-sambandet og de dyktige kollegaene mine der, avslutter hun.

Hun har sin første arbeidsdag i NRK 2.mai.