- Det blir mindre papir, men flere nyheter. Endringen gjør oss bedre i stand til å satse der det teller mest for de aller fleste abonnentene våre, nemlig digitalt, sier ansvarlig redaktør Espen Sandli i Drammens Tidende, til avisen.

Avisen ruster seg for fremtiden og tilpasser seg folks vaner i større grad. I dag har leserne som abonnerer på papiravisen også tilgang på alle plussaker fra dt.no, og nesten åtte av ti abonnenenter leser Drammens Tidende digitalt.

Administrerende direktør Øyvind Bladt Hagen, forklarer også at reduksjonen i antall papirutgivelser skyldes prisen på papir som har doblet seg på to år, og at distribusjonskostnadene har doblet seg på tre år.

- Drammens Tidende er en spydspiss i den omstillingen fra den gamle avisverdenen til en ny digital virkelighet, og da er dette et nødvendig tiltak inn i en ny tid, sier Hagen.

Drammens Tidende har kommet ut på papir siden 1832 i et ulikt antall dager per uke. Startskuddet for den nye løsningen trer i kraft fredag 22. mars. Da kommer papiravisen ut tirsdag, torsdag og lørdag, og e-avisen fortsetter å komme seks dager i uken.