Dagsavisen er i en krevende situasjon, og Rogalands Avis er isolert sett ikke økonomisk bærekraftig. Styret i Dagsavisen har derfor besluttet å avvikle lokalavisen Rogalands Avis. Det kommer frem i en melding fra selskapet. 

Styreleder i Dagsavisen Per Magne Tveiten sier det var umulig å drive lokalavisen videre. 

- Vi skulle selvsagt ha ønsket at Dagsavisen var i en posisjon hvor vi kunne satset videre på Rogalands Avis. Dette er spesielt trist for våre ansatte, men vi er dessverre i en økonomisk situasjon hvor vi ikke har muligheten til å opprettholde satsningen i Stavanger, sier han. 

Det er 11 ansatte og seks medlemmer av Norsk Journalistlag i Rogalands Avis og at situasjonen er vanskelig bekreftes også av klubbleder Kristoffer Knutsen overfor Journalisten.  

– Det er utrolig trist. Ikke bare for elleve ansatte, som nå ikke vet hva som skjer med jobbene deres, men også demokratiet i Stavanger. Ytringsfriheten får en kraftig nedskjæring i vår region og en historisk institusjon legges ned, sier Knutsen.

Det er ikke første gang Dagsavisen er tvunget til å legge ned aviser. Høsten 2023 avviklet Dagsavisen også lokalavisen Demokraten i Fredrikstad.

- Dagsavisens modell for lokalavisdrift har vist seg å ikke være økonomisk bærekraftig i dagens krevende markeds- og konkurransesituasjon, sier konstituert administrerende direktør Nina Kordahl.

Ledelsen i Dagsavisen er nå i dialog med tillitsvalgte om videre avklaringer, herunder mulige frivillige ordninger for ansatte i Stavanger.

- Vi har tett dialog med tillitsvalgte. Vårt mål er å kunne ha en god og konstruktiv prosess i en krevende sak, sier Nina Kordahl.