VG tilbyr sluttpakke og gavepensjon til ansatte. Det var Medier24 som først omtalte nyheten, som ble delt med de ansatte på et allmøte fredag.

Overfor Kampanje bekrefter sjefredaktør Gard Steiro at det dreier seg om et kutt på 18 årsverk. Alle ansatte får tilbud om sluttpakke og ansatte over 60 år får tilbud om gavepensjon.

- Det er selvfølgelig ikke en hyggelig beskjed å gi. Det er noe vi forsøker å unngå. Det viktigste for oss er å løse dette med frivillighet, sier Steiro til Kampanje.

Tjener mindre penger på papir
Han tror likevel ikke dette kommer som en overraskelse på de ansatte i VG.

- Det er strukturelle endringer som fører til dette og det er flere medier rundt oss som må stramme inn.
  
- Hvorfor er det nødvendig å gjøre dette nå?

- Det er knyttet til inntektsfallet fra papiravisen spesielt. Etter invasjonen i Ukraina så vi en veldig økning i kostnadene våre knyttet til å gi ut papiravisen. Inntektsstrømmen er blitt mindre. Dette er ikke inntekter som kommer tilbake igjen og da må vi tilpasse driften deretter. 

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

- Frykter ikke oppsigelser
Ifølge VG-sjefen har avisen et sparebehov på 40 til 50 millioner kroner over de neste årene.

- Hvis dere ikke kommer i mål med frivillighet, vil det være aktuelt med oppsigelser?

- Vi føler oss trygge på at vi kommer i mål med frivillighet. 18 årsverk er mye, men det er ikke så omfattende at vi frykter at dette ender med oppsigelser.

- Hvordan vil dette påvirke VGs evne til å levere journalistikk og underholdning?

- Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette ikke påvirker tilbudet til brukerne våre og abonnentene våre. På noen områder må vi prioritere tøffere, men VG kommer i norsk sammenheng til å være en veldig stor redaksjon med masse ressurser og kompetanse. Det vil ikke bety en dramatisk svekkelse av tilbudet vårt.

Flere har sluttet
Klubbleder i VG, Jostein Matre, forteller at flere ansatte er lettet over at tallet på årsverk som skal kuttes ikke er høyere. Samtidig påpeker han at flere ansatte allerede har sluttet uten å bli erstattet og at flere skrev under en avtale om gavepensjon i fjor. Dermed blir det totale antallet årsverk som forsvinner fra avisen noe høyere.

- Det reelle nedbemanningstallet er 26 årsverk, men det trengs 18 i tillegg til de som allerede er gjort opp for, sier han.

Les mer: Klubbleder i VG: - Mye spenning og en del uro