I Norge sitter TV 2 på rettighetene til de aller fleste TV-bildene knyttet til norsk idrett. Kanalen har samlet idretter som fotball, håndball og ishockey i prosjektet de selv kaller «Hjemmebanen» og det er ikke et rent lite antall kamper kanalen viser. Fra 2022 til i år har de tredoblet antall flerkamera sportsproduksjoner, fra 320 i fjor til 1050 i år.

For å håndtere en så stor økning i volum, begynte TV 2 å lete etter nye produksjonsmetoder som ga like gode sportsproduksjoner, men til en lavere pris og med større fleksibilitet. 

- Ambisjonen var å skape en moderne, fremtidsrettet og bærekraftig produksjonsflyt. I tillegg ønsket vi mindre slitasje på produksjonsmannskapet vårt, sier Jens Cornelius Knudsen, som er leder for produksjonsmodeller og partnerskap i TV 2. 

Gjennom dette prosjektet har også TV 2 utviklet sine tekniske løsninger for visning av idrett.

Nylig ble også kanalen hedret av bransjeorganisasjonen Sports Video Group (SVG) Europe da de kunngjorde Sports Broadcasting Achievements for 2023. Her uttalte de at TV 2s løsninger rett og slett «er banebrytende».

- Vi har siden 2002 jobbet med å lage produksjonsflyter og produksjonsarkitektur som gjør det mulig å holde det tekniske fotavtrykket ute på arena nede samtidig som vi maksimerer den redaksjonelle tilstedeværelsen, sier Knudsen.

Les også: TV 2-avtale til flere hundre millioner kroner i spill – svensker spiser seg inn på markedet

Telenor-samarbeid
60 sportsarenaer her til lands er også koblet til Telenors MediaNet. I dette nettet sendes alle kameraføringer og lyd, fra alle arenaer, til de sentraliserte regiene og VAR-senteret.

- Dette prosjektet tar oss et stort steg i riktig retning for å oppnå dette. Dette er en innovativ tilnærming til produksjon basert på tilgjengelig teknikk. Vi må konstant endre oss og huske at for TV 2 er innhold den viktigste ingrediensen i porteføljen vår. Derfor må vi bruke teknologi smart, til å understøtte all produksjon av innhold, sier Knudsen.

Ifølge TV 2 har sentraliserte sportsproduksjoner spart kanalen for millioner av kroner, samtidig som belastningen på miljøet har blitt redusert gjennom lavere CO2-utslipp. Gjennom sentraliseringen er det blant annet færre lastebiler på produksjonsarenaen.

De som normalt satt inne i produksjonsbussene, har i år sittet i sentraliserte regier hos produksjonsselskapene NEP og DMC.

Les også: Ny TV 2-topp slutter og får med seg sluttpakke ut døren

Mottok pris:

TV 2 mottok europeisk pris for idrettsproduksjonen.