Fredag begynte for alvor nedtellingen til julaften. 1. desember betyr også begynnelsen på julekalenderne på TV, og så langt har det blitt åpnet tre luker.

NRK er godt i gang med andre sesong av Markus Neby sitt prosjekt «24-stjerners julekalender», mens Espen Eckbo er har startet opp med andre sesong av «Asbjørns julekalender». Den første sesongen gikk på TVNorge for åtte år siden, men denne gangen har «Asbjørn Brekke» funnet veien til TV 2.

Eckbo fortalte til Kampanje på fredag at han forventet at NRK ville samlet flest seere av de to kalenderne.

- Jeg tar for gitt at en julekalender på NRK når ut til flest seere. Men TV 2 har sin første nyproduserte julekalender på over 20 år, så det får være seier nok, sa han.

Eckbo kan skilte med meget solide seertall for de første episodene. 651.000 har i snitt sett julekalenderen så langt. 716.000 så første luke, mens 693.000 og 537.000 har sett henholdsvis luke to og tre.

- Det er ganske gode tall. Hva tenker du om det?

- Jeg vil si at det er bedre enn ganske gode tall. Det er helt fantastiske tall. Det er vi veldig glade for. Det er vært en meget god TV-helg for TV 2, sier programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen.

Det er likevel NRK som stikker av med flest seere, slik Eckbo selv har spådd.

Første episode av «24-stjerners julekalender» er hittil sett av 782.000 seere, mens andre episode er sett av enda flere, 910.000.

«Snøfall 2» topper listen med 1.012.000 seere på første episode.

- Julekalendere i desember er en sterk tradisjon som holder stand. Disse tallene viser at folk har behov for å se sine favoritter sammen i adventstida. De nye sesongene av «Snøfall» og «24-stjerners julekalender» har fantastiske tall. I tillegg er 19 tidligere julekalendre tilgjengelig i NRK TV, slik at det er et variert tilbud for alle generasjoner, sier Arne Helsingen, TV-sjef i NRK.