- Vi skulle selvsagt gjerne beholdt henne, men jeg er også enig med Tinna i at det er det er bra at vi utvikler ledere som er attraktive der ute, sier konsernsjef i DN Media Group, Trond Sundnes.

Tinna Gudmundsdottir har vært en del av DN siden 2014. I mediehuset har hun hatt roller som redaksjonssjef for Etterbørs og for Magasinet, vært målgrupperedaktør utviklingsredaktør og stedfortredende sjefredaktør i DN.

- Hun etterlater seg mange spor både i produkter, tjenester og folk. Jeg har satt særlig pris på Tinnas store gjennomføringsevne, som vi andre må jobbe for å fylle når hun forlater oss, sier Sundnes.

Gudmundsdottir har siden mars vært stedfortredende direktør for produkt og strategi, mens Julie Lundgren har vært på et års engasjement som leder for Singapore-kontoret. 

I DN vil sjefredaktør Janne Johannessen utlyse Gudmundsdottirs rolle som Utviklingsredaktør innen kort tid.

- Tinna har vært en helt sentral pådriver i den innsiktsbaserte, digitale veksten i DN de siste årene. Hun kombinerer et brennende hjerte for journalistikken vår og folkene rundt seg med evne til kjapt å omsette teft og ideer til handling. Det er vemodig å miste en dyktig, entusiastisk og omsorgsfull kollega, sier Johannessen.

Det er ni år siden Gudmundsdottir begynte i DN.

- Jeg er ekstremt takknemlig for all tilliten og mulighetene jeg har fått i DN-systemet. Det er disse erfaringene som gjør det mulig å takke ja til å lede en så spennende organisasjon som Snøhetta Oslo, sier Tinna Gudmundsdottir og fortsetter:

- Selv om jeg ikke kan arkitekturfaget, så er det de samme elementene som trigger meg, som da jeg valgte DN - et ekstremt viktig samfunnsoppdrag og bransjens sterkeste fagfolk.