Saken oppdateres.

Nedbemanningen rammer elleve redaksjonelle medarbeidere og tre medarbeidere utenfor det redaksjonelle området ifølge en nyhetsmelding fra NTB. De ansatte ble informert om nedbemanningen på et allmøte torsdag.

Det går ut tilbud om gavepensjon, sluttpakker, pensjonsrådgivning og karriererådgivning til de ansatte.

- Det har vært en krevende periode for alle som jobber i NTB. Vi har hatt en god dialog med fagforeningene og ikke minst med medarbeiderne i NTB underveis. Vi har snakket åpent om hva som kommer, så mange har nok rukket å reflektere litt over sin situasjon allerede. Vi åpner for at alle kan søke sluttpakke, men med rett til å si nei til enkelte søknader, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem til NTB.

Samtidig legger NTB ned redaksjonelle produkter som tema/feature, nyhetsgrafikk og spesialpakker for kulturstoff.

- Betalingsviljen er ikke lenger til stede for flere av NTBs komplementære redaksjonelle tjenester. Dette er tjenester med en lang redaksjonell historie. Samtidig må vi hele veien endre og tilpasse oss markedet og kundene slik vi alltid har gjort, sier Flem.

Klubbleder Gunnhild Hokholt Bjerve reagerer på planene.

- Dette er dramatisk. Vi synes styret og ledelsen går unødvendig langt og at det er for store kutt som skal tas altfor raskt, sier hun.

Les mer: Klubbleder ut mot NTB-kutt: - Går unødvendig langt