Rett på nyåret har Noman Mubashir premiere på en ny TV-serie der programlederen skal utforske hatet. Mubashir er både norsk-pakistaner, muslim og homofil og i serien «Lett å hate» vil han finne ut hvorfor folk hater sånne som han, og hvorfor han fortsatt skammer seg over den han er.

- Jeg ville lage serien fordi jeg tilhører tre minoritetsgrupper som opplever hat, hets og diskriminering i samfunnet vårt på daglig basis. Det er så mange skeive muslimer som fortsatt sender meg meldinger og vil ha råd og trøst fordi de ikke kan være åpne om legningen sin, sier han om motivasjonen bak serien.

Arbeidet med serien sendte Noman ut på en dyp, personlig reise, der han konfronterer følelsen av skam som han fortsatt bærer på.

- Det har gått bra med meg, men det er klart det er stunder da de negative følelsene kommer tilbake. Det gjør ekstra vondt å snakke med ungdommer som kjenner på den samme frykten jeg selv kjente på som ung. Jeg håper at denne serien vil bidra til at de kan føle seg litt mindre ensomme med de følelsene, sier han.

Da NRK-programlederen var 11 år gammel ble Nor moské i Oslo bombet av en person fra Nasjonalt folkeparti. Det var første gang han skjønte at det fantes mennesker som hatet sånne som han

- I serien går jeg selv gjennom en indre reise hvor jeg pirker borti gamle sår fra ungdomstiden. Den gang jeg var livredd, skamfull og alene. For ingen skulle vite hva jeg følte, og hvilken hemmelighet jeg bar på, sier han.

I serien møter han blant annet et av ofrene fra terroren utenfor London Pub og en somalisk transkvinne som daglig får hatmeldinger på TikTok. Han møter også en troende muslim og de diskuterer om det er mulig å være muslim og homofil samtidig?

Og vil du ikke vente til premieren på NRK1 den 3. januar, vil serien være tilgjengelig på NRK TV fra nyttårsaften.