Søndag avsluttet Viaplay og TV3 helga med sport hele dagen. Fra klokken 09.00 til sent på kveld var både konkurranser og studiosendinger.

Les også: Skal sende 13 timer sport på én dag: - Bør kunne få samlet en solid mengde seere

Det mest populære sportsevenementet på TV3 ble ikke overraskende håndballjentenes gruppespillkamp mot Frankrike i VM. Kampen hadde i snitt 582.000 seere, og hadde en seertopp på 703.000 seere. Kampen endte imidlertid med tap 24-23 for de norske kvinnene. 

- Kampen mot Frankrike legger seg på fjerdeplass over de mest sette programmene på kommersiell TV i 2023, sier Kristian Oma, sportssjef i Viaplay.

Kampen ga Viaplay en kommersiell andel på 70,9 prosent.

- Nå spisses spenningen rundt håndballjentene, og går de hele veien til en finale har vi tro på at det skal være mulig å ta topp-plasseringen og komme over millionen i lineære seere også denne gangen, sier Oma.

Da landslaget i håndball spilte EM-finale i fjor var nesten 1,2 millioner nordmenn innom TV3.

Les også: Nesten 1,2 millioner så Norge vinne EM: - Overraskende sterke tall

Tidligere på søndag sendte TV3 vintersport. I en pressemelding oppgir Viaplay at 303.000 seere fulgte disse sendingene på søndag. Det er Oma godt fornøyd med.

- Vi har lagt en råsterk uke og helg bak oss, og seertallene både på vinter og håndball er veldig gledelige. Det er et stort samspill med planlegging, journalistiske prioriteringer og vurderinger som ligger bak – og i tillegg må det gjerne krydres med litt kreativ galskap også.