Navn: Lars Håkon Grønning

Stilling: Publisher i E24

Alder: 41

Aktuell: Har sammen med hele E24-redaksjonen stått bak noen av årets største nyhetsskup og ikke minst dekningen av Sindre Finnes' aksjehandler.

- Hva spiser og drikker du på julaften?   

- Ribbe, øl og akevitt.

- Om du skulle oppsummere 2023 med tre ord hvilke ord ville du valgt og hvorfor akkurat de ordene?

- Uro fordi verden har også i år blitt stadig mer ustabil. Habilitet fordi 2023 ble året som for alltid moderniserte hvordan vi tenker rundt dette og fremgang fordi E24 har virkelig fått vind i seilene på mange fronter.

- Gratulerer med et av årets største nyhetsskup knyttet til Sindre Finnes sine aksjehandler. Hvilke retningslinjer har dere selv for ansatte som vil eie aksjer? 

- Ingen redaksjonelt ansatte i E24 får i utgangspunktet eie enkeltaksjer, kun bredt sammensatte fond. Så kan det finnes unntak for små familieselskap eller liknende, men det skal alltid vurderes nøye.

- Hvilken person har imponert deg mest i 2023?   

- Delt førsteplass mellom E24s breakingsjef Ole Martin Skaug som har dyrket frem det jeg i all beskjedenhet vil hevde er landets mest velsmurte breakingmaskineri, og gravesjefen vår Anders Fjellberg som ledet årets sommervikarer så godt at de endte med å felle en statsråd.

- Hvem får prisen for å være årets mest woke person, og hvem vil du kansellere?  

- For meg må det være leder av NJ Schibsted, Jørgen Braastad. Få er mer årvåken og kritisk til sosial forskjellsbehandling enn ham også kansellerer jeg mer enn gjerne dem i offentlig forvaltning som ser på offentlighetsloven som noe herk, og ikke forstår hvor viktig den er for et velfungerende demokrati. 

- Hva er det beste (og verste) du har brukt KI-verktøy til i år? 

- I Schibsted utvikles det nye verktøy som forbedrer journalistikken i rekordfart. Det er vanskelig å velge ett, men artikkeloppsumeringene våre har gjort at flere leser mer viktig journalistikk.  

- Næringslivet tok tydelig standpunkt under invasjonen av Ukraina. Hvordan opplever du næringslivets engasjement i krigen mellom Israel og Hamas?  

- Det er en betydelig mer kompleks situasjon, og det bærer nok også næringslivets engasjement preg av.

- 2023 har vært en endeløs rekke av politiske skandaler. Har din tillit til norske politikere svekket seg, eller har du fortsatt troen på våre folkevalgte?  

- Det er vanskelig å si at den ikke er svekket, men den er fortsatt veldig høy sammenliknet med nær sagt alle andre land.

- Vibeke Fürst Haugen legger bak seg sitt første hele år som kringkastingssjef. Hvilket terningkast vil du gi henne?  

- Vi deler ikke ut terningskast i E24. Jeg ønsker henne lykke til med å utvikle NRK og journalistikken i 2024, og håper hun bruker mest mulig tid på andre ting enn å dekke behov som er godt ivaretatt av de kommersielle mediehusene.

- Hva gleder du deg mest til i 2024?  

- Sommerferien. Da har E24 forhåpentligvis tatt nye skritt i riktig retning, og jeg skal slappe godt av med dem jeg er glad i for å lade batteriene til et nytt, spennende halvår.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2023 kommer du til å huske best? 

- Bildet av mine to gutter på fem og ni som står på tribunen på Lerkendal, holder RBK-skjerf over hodet og synger «Bilde tå`n Ivers» før kampstart. Da følte jeg at jeg hadde gitt dem noe riktige verdier i livet.

På kamp:

Lars Håkon Grønning tok med seg sine to sønner på fotballkamp på Rosenborgs storstue Lerkendal i Trondheim.