Fredag løper fristen ut for TV 2-ansatte som ønsker å takke ja til sluttpakke. Tilbudet kom for en måned siden i det lenge varslede allmøtet der TV 2-sjef Olav T. Sandnes la frem planen for mediehusets kostnadskutt.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld, sier til Kampanje fredag formiddag at det fortsatt er mulig å søke.

- Vi ønsker ikke å kommentere så lenge disse prosessene er pågående. Etter fristen er gått ut må vi også bruke noe tid på å oppsummere internt, sier hun.

Allerede i august varslet Sandnes at mediehuset måtte kutte rundt 400 millioner kroner i kostnader. På allmøtet forrige måned ble det kommunisert at den samlede nedbemanning blir på 120 årsverk og inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter. 

Flere av disse årsverkene er allerede redusert blant annet ved at ledige stillinger ikke har blitt besatt, flere har sluttet og medarbeidere over 60 år har fått tilbud om gavepensjon.

Les mer:
Dramatiske nedskjæringer i TV 2 - kutter 120 årsverk

Sandnes varslet at mellom 45 og 50 av dagens ansatte i TV 2 må slutte, for at mediehuset skal nå kostnadskuttet.

- Er i mål med nedbemanningen
Så langt har 13 profilerte TV 2-ansatte bekreftet at de slutter og at de har takket ja til enten sluttpakke eller gavepensjon. Torsdag kunne nyhetsredaktør Karianne Solbrække bekrefte til Kampanje at hennes avdeling er i mål med årsverkkuttene.

Nyhetsavdelingen har gått fra 180 til 160 årsverk, og totalt måtte avdelingen kvitte seg med 21 årsverk, ble det sagt i november. Ettersom noen av disse enten har sluttet eller ikke har blitt erstattet, har Solbrække nådd tallet, som for nyhetsavdelingen var tolv årsverk.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et allmøte i dag og at beskjeden der var at TV 2-nyhetene er i mål med nedbemanningen, sa Solbrække til Kampanje torsdag.

Her er profilene som så langt har bekreftet at de slutter i TV 2 i denne nedbemanningsrunden:

Navn Avdeling Fartstid
Elin Sørsdahl Nyheter 31 år
Elin Ludvigsen Nyheter 25 år
Øyvind Mund Underholdning 30 år
Linn Wiik Nyheter 13 år
Kjersti Bergesen Underholdning 19 år
Ådne Høiland Mediateknologi 8 år
Jarle Nakken Innholdsstrategi 9 år
Marte Lundgaard Nyheter 16 år
Robert Henriksen Nyheter 20 år
Asbjørn Øyhovden Nyheter 29 år
Cathrine Fossum Nyheter 17 år
Alex Iversen PR 17 år
Fredrik Græsvik Nyheter 30 år


Ikke alle forsvinner fra skjermen selv om de slutter. Cahrine Fossum har fortalt at hun vil fortsette å jobbe som frilanser for TV 2, selv om hun slutter i TV 2-nyhetene.

Les også:
Fredrik Græsvik slutter i TV 2: - For en reise det har vært

- Jeg håper at vi klarer det

Timer før fristen går ut, er det uvisst om flere ansatte er i samtaler eller nær ved å takke ja til sluttpakke.

- Det har vært interesse for sluttpakkene. Flere profiler har allerede gått ut med at de har valgt å ta pakker, sier klubbleder i NJ, Margrethe Håland Solheim til Kampanje.

Journalisten har tidligere lagt frem hvordan sluttpakketilbudene ser ut.

- For noen oppleves pakkene som attraktive, for andre ikke. Det kommer nok helt an på hvilken situasjon hver enkelt er i, og hvordan man ser for seg karrieren videre. For noen har det blitt en god avtale, for eksempel de som kan gå rett videre i en ny jobb, sier Solheim.

Underveis i prosessen har det hele tiden vært et ønske om at nedskjæringene skjer frivillig slik at oppsigelser unngås.

- Jeg håper at vi fortsatt klarer det, sier klubblederen.

Hun bekrefter at det er en konstruktiv dialog mellom de tillitsvalgte og ledelsen.

- Vi har fortsatt gode samtaler og tonen er god. Det er jeg veldig glad for, men denne prosessen har vart en god stund, så nå tror jeg folk begynner å bli klar for juleferie.

Slik er sluttpakkene i TV 2:

Ansiennitet Oppsigelsestid Etterlønn
0-4 år 3 måneder 2 måneder
5-9 år 3 måneder 3 måneder
10-14 år 6 måneder 4 måneder
15-19 år 6 måneder 5 måneder
20 + år 6 måneder 6 måneder


- Jeg håper at vi ikke kommer dit
Forrige gang TV 2 sto overfor et betydelig kostnadskutt. i 2016, måtte mediehuset kutte rundt 350 millioner. Etter første runde med tilbud om sluttpake fikk 64 ansatte innvilget søknaden - noe som var langt unna tallet på 177 årsverk som skulle kuttes.

For å komme videre i 2016 ble det kjent at TV 2-ansatte i avdelinger som var overtallige, måtte gjennom en kompetansekartlegging. Daværende klubbleder Henrikke Helland, uttalte at klubben var sterkt imot dette, til Bergens Tidende.

Kompetansekartlegging er igjen oppe i TV 2-huset. Det meldte Medier24 forrige uke.

- De ansatte har fått skjemaer der de skriver opp det de har av kompetanse. Jeg håper selvfølgelig at vi ikke kommer dit at dette skal bli avgjørende. Akkurat nå er jeg mest opptatt av at vi mister gode kolleger som har vært her i mange år, og at det i seg selv er trist selv om de går frivillig.

Vil unngå oppsigelser:

- Jeg håper at vi fortsatt klarer det, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim. Foto: Anette Johansen-Desjardin