Torsdag denne uken ble det kjent at Fredrik Solvang tar en pause fra «Debatten» på NRK for å lede «Melodi Grand Prix» sammen med Marion Ravn på nyåret. Solvang forteller Kampanje at han stort sett takker nei til deltakelse i underholdningsprogrammer, men at dette var noe han følte at han ikke kunne takke nei til.

- Det kommer jeg til å angre på, tenkte jeg. Også er det en ære å bli spurt. Jeg tenkte som så at det ikke er farligere enn at jeg kan prøve det, også smetter jeg tilbake i min vanlig jobb etterpå, sier han. 

- Dette er jo langt ifra det du vanligvis gjør, føler du deg trygg? 

- Nei, overhodet ikke. Jeg kaster meg ut på dypt vann, sier Solvang. 

- Jeg liker å ha en viss kontroll. Hvis det er noen som vet hva de gjør så er det menneskene som har laget dette showet i mange år, så jeg tror jeg er i trygge hender, selv om jeg aldri har gjort noe som ligner helt da, legger han til. 

Programlederen forteller at han gleder seg veldig til å lede Norges største musikkshow.  

 - Å kåre den norske vinneren som skal til Eurovision. Jeg tror først og fremst at det blir veldig gøy. Jeg satser på det, sier han.

Les også: Fredrik Solvang tar Debatten-pause - skal lede Melodi Grand Prix

Skaper debatt:

Som programleder for Debatten på NRK så skaper Fredrik Solvang også selv mye debatt. Her i forbindelse med intervjuet av tidligere statsminister Erna Solberg. Foto: NRK.

- Tror det blir lærerikt
Fredrik Solvang har lenge vært et kjent fjes på NRK og ble for alvor rikskjendis i 2018 da han fikk jobben i NRKs «Debatten». Solvang kom den gangen fra jobben som programleder i aktualitetssendingen «Dagsnytt18» og har siden vunnet «Gullruten» som beste mannlige programleder både en og to ganger. Om jobben som programleder i Melodi Grand Prix sier han.

- Jeg tror det blir lærerikt. Jeg går inn i dette med at jeg får en ny erfaring som uansett vil være nyttig, og håper at jeg kan tilfredsstille det store MGP-publikumet som er vidt og bredt. Alle ser jo på det, og jeg vet det finnes en hard kjerne av Grand Prix-kjennere, de må jo også få sitt, sier han. 

- Har du lagt noen strategi på hvordan du skal vinne MGP-seerne?

- Det har jeg ikke, men jeg tar MGP veldig på alvor, har ingen ironisk distanse til det. Jeg anser det for å være et viktig program, og jeg vet at alle som er blodfans føler det samme, sier Solvang. 

Les også: Debatten-klagene strømmer inn etter Erna Solberg-intervju

- Har ikke rukket å grue meg
Publikum er godt vant til å se Solvang arrestere alt fra statsministeren til sin egen sjef på direkten og selv om han til vanlig har flere hundre tusen seere, er han ikke så komfortabel med å stå foran mange tusen mennesker. 

- Det er noe av det jeg er mest spent på, om det vil gi masse nerver. Men jeg tror vel også at jeg kan finne noen triks. Kanskje Marion kan lære meg noen triks, hun er vant til den biten. Sammen med henne er jeg sikker på at det vil gå bra, sier han.

Prosjektleder for MGP,  Mads Tørklep, kunne torsdag fortelle at med Solvang og Ravn som programleder har NRK fått «en spinnvill programlederduo».

- Er det noe du gruer deg til? 

- Jeg gruer meg hvis det er en stor forventning om at jeg skal være veldig morsom eller gjøre ting jeg ikke kan. Men jeg vet så lite om hva det innebærer, så jeg har ikke rukket å grue meg, forteller Solvang. 

- Den største programlederjobben
Selv om Solvang nå har takket ja til å lede Melodi Grand Prix, avviser den populære programlederen at han har hatt et ønske om å jobbe med underholdning. 

- Jeg har mer enn nok med «Debatten», men også fordi jeg tror det er helt greit å holde stien forholdsvis ren, at man er kjent for den ene jobben man gjør, sier han.

- Hvorfor sa du ja til akkurat dette da? 

- Dette er den største programlederjobben man kan bli bedt om å gjøre, pluss at jeg har et hjerte for Grand Prix. Det i kombinasjon med at jeg visste at det var mulig å få veldig gode vikarer i «Debatten». Det var også viktig. 

- Så du ser ikke for deg en glidende overgang til mer underholdnings-TV etter hvert?

- Nei, det ligger ikke i planene. 

- Så folk skal ikke ha noen forventning om å se deg som ny programleder for «Stjernekamp» eller «Maskorama»? 

- Nei, absolutt ikke. 

- Ikke en gang bak maska i «Maskorama»?

- Nei, jeg hadde blitt veldig fort avslørt. Jeg synger såpass dårlig, avslutter Solvang.