Søndag kveld var det duket for finalen av den 19. sesongen av Farmen. Realityserien har vært TV 2s søndagsunderholdning gjennom denne høsten.

Martin Hals Johannesen, Carla Maria Haringstad og Anders Rydning var trekløveret som skulle kjempe om seieren, og det var til slutt sistnevnte som kunne strekke armene i været og smykke seg med tittelen Farmen-vinneren 2023.

Finalen har så langt blitt sett av 437.000 seere. Det er 20.000-30.000 færre enn i fjor.

Fjorårets finale fikk på tidspunktet knallhard konkurranse fra finalen i håndball-EM og trakk til seg 456.000 seere på første del og 464.000 på del to. I år fikk Farmen nok en gang konkurranse fra et mesterskap i håndball, men denne gangen var det «kun» fra VMs innledende runder på TV 3.

Samlet sett har likevel årets sesong samlet flere seere enn hva fjorårets sesong klarte. Ifølge TV 2 har 551.000 seere i snitt sett årets sesong så langt. I fjor var snittet på 536.000 seere. Det er programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen meget godt fornøyd med.

- Dette er en sesong vi kvitterer ut med et smil om munnen, sier Rønningen til Kampanje.

- Finalen faller noe fra i fjor. Hva er grunnen til det?

- Det er det vanskelig å si noe om. Farmen er et type program som har en tilhengerskare som følger med gjennom hele sesongen. Når snittet i år er høyere enn i fjor, så betyr ikke egentlig ikke et lite fall på finalen noen ting. Det kan være mange grunner til det, så at snittet er høyere er vi godt fornøyde med.

Finalen fikk for øvrig også konkurranse fra NRK som sendte juleklassikeren «Love actually». 

Les også: Farmen-finalen mistet 100.000 seere: - Vi møter knallhard konkurranse