Programleder og sportskommentator Daniel Høglund slutter i Viaplay for å bli regissør og utviklingsprodusent i produksjonsselskapet Fenomen. Det skriver selskapet i en pressemelding.

- For meg er dette en stor drøm som går i oppfyllelse, sier Høglund i meldingen.

- Helt siden jeg var ung har målet vært å en gang kunne jobbe med regi og historiefortelling. Jeg føler meg utrolig heldig som nå blir en fast del av Fenomen-familien, som jeg allerede kjenner godt etter mange års samarbeid. Jeg kunne rett og slett ikke startet det neste kapittelet på et bedre sted. Nå gleder jeg meg til å gyve løs på noen fantastisk spennende prosjekter og få jobbe sammen med noen av de aller beste i bransjen, sier Daniel Høglund. 

Som utviklingsprodusent i selskapet skal han bidra til å utvikle prosjekter på tvers av selskapets forskjellige avdelinger, med hovedvekt på dokumentar.

- Daniel hadde regi på den kritikerroste kinofilmen om Egil Drillo Olsen «Alt for Norge», og med den beviste han så til de grader hvilken stor visuell forteller han er. Han er derfor en ressurs vi har benyttet oss av i flere omganger som frilanser, sier Tom Marius Kittilsen, administrerende direktør og kreativ leder i Fenomen. 

Han grunnla selskapet sammen med regissør Daniel Fahre i 2014 og står blant annet bak produksjoner som «Rådebank» og «Vi lover et helvete» for NRK, og dokumentarseriene «Et hard liv med Ronny» for Warner Bros. Discovery og «Våre beste menn» for TV 2.

Les også: Rådebank-produsent går fra NRK til Fenomen