I Norge er «24-stjerners julekalender» inne i sin andre sesong. Julekalenderen til NRK må sies å være en suksess ettersom over 900.000 så andre luke som ble åpnet andre desember.

Julekalenderen har blitt lagt merke til internasjonalt, og nå forteller produksjonsselskapet Magga og Anders, som står bak kalenderen, at formatet er solgt til Nederland. Her skal serien hete «Serious Christmas».

- Vi var i dialog med flere distributører før vi endte med en avtale med britiske ITV. ITV uttrykte stor entusiasme for formatet, og en evne til å kunne tilpasse innholdet til lokale markeder, sier Anders Bremnes, regissør og eksekutiv produsent for «24-stjerners julekalender» i Norge.

Den nederlandske versjonen ble nylig spilt inn, og har premiere 6. desember. Produksjonsleder Linda Brede, redaktør Marcus Sand Hukkelås, regissør Anders Bremnes og produsent Magnus Liestøl var alle invitert til innspilling i Amsterdam tidligere, for å overvære den nederlandske produksjonen.

- Det skal sies at vi oppfattet svært få av de nederlandske vitsene under innspilling, men vi registrerte mye latter og entusiasme blant de medvirkende. Det virker som at de har greid å fange essensen av formatet, som er en lun og engasjerende lek med julestrias utfordringer, sier manusredaktør Hukkelås.

Julekalendere på TV er et godt etablert konsept i Norge, men er ikke veldig utbredt utenfor landets grenser. Den uformelle leken med juletradisjoner har likevel vist seg å vekke en interesse.

- Selv om julekalendere på TV er nytt for de fleste utenlandske TV-seere, opplever vi stor begeistring for et serieformat som samler familien frem mot jul. Det er utrolig gøy å se en gjeng nederlendere konkurrere i de samme prøvelsene som våre norske kjendiser måtte gjennomgå i fjor, sier Liestøl.