TV-høsten er godt i gang og i oktober er det TV 2 som har størst grunn til å glede seg over utviklingen. Ferske tall fra Kantars TV-måling viser nemlig at TV 2s kanaler tar en samlet andel på 32,2 prosent av markedet (alle TV-seere mellom 10-79 år). Det utgjør en vekst på 3,6 prosentpoeng fra samme måned året før.

- Vi mente selv at vi at hadde en veldig sterk høstmeny da vi startet denne sesongen, med en god kombinasjon av spennende nyskapninger sammen med kjente og folkekjære konsepter. Nå er vi kjempeglad for at seerne har tatt så godt imot programmene våre, sier Trygve Rønningen, programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2.

Også denne måneden måler TV 2 seg mot en periode av fjoråret der de ikke hadde en avtale med Altibox, og dermed også manglet dekning hos en halv million husstander. Den nye avtalen kom først på plass 28. oktober i fjor.

Det er derfor verdt å nevne at TV 2s andel i oktober også er 1,5 prosentpoeng høyere enn den var i oktober for to år siden.

TV 2-direktøren gir programmer som «Forræder», «Skal vi Danse», «Jakten på kjærligheten», «Farmen» og «Åsted Norge» æren for veksten, og trekker spesielt frem nysatsingen «Kokkeskolen», som så langt har et snitt på over 650.000 seere.

- Også Eliteserien er med på å løfte oss, hvor TV 2 Sport 1 øker fra i fjor, sier Rønningen.

Mens TV 2 vokser, går alle de andre TV-gruppene tilbake. Aller mest faller NRK. De tre statskanalene tar en samlet andel av TV-markedet på 37,9 prosent, og det er 2,3 prosentpoeng mindre enn i fjor.

Nordmenn så i snitt 80 minutter på TV hver dag forrige måned. Det er åtte og et halvt minutt mindre enn i fjor.

Les også: Over 300.000 har sett TV 2s nye Hellstrøm-satsing: - Veldig god start

Her kan du se TV-gruppenes andeler av markedet i oktober.

TV-gruppe 2023 2022 Endring i prosentpoeng
NRK 37,9 40,2 - 2,3
TV 2 32,2 28,6 + 3,6
Warner Bros. Discovery 14,9 15,4 - 0,4
Viaplay 7,5 8,3 - 0,8
Andre 7,4 7,5 - 0,1