Strømmetjenesten SkyShowtime, som har Paramount og Comcast på eiersiden, har sikret seg den svenske dramaserien «Veronika». Dramaserien er produsert for Viaplay, men den er aldri blitt vist på den kriserammede strømmetjenesten.

«Veronika» er en krimthriller med Alexandra Rapaport og norske Tobias Santelmann i hovedrollene. Serien er på åtte episoder og er laget og skrevet av Katja Juras og Anna Lindblom, med Jonas Alexander Arnby på regi. Serien er kjøpt opp fra Viaplay Content Distribution og lanseres i samtlige SkyShowtime-markeder neste år. 

Nyheten ble kunngjort av SkyShowtimes direktør Monty Sarhan og innholdssjef Kai Finke under en panelsamtale på TV-messen Content London.

- Etter å ha levert en svært robust line-up i 2023, er SkyShowtime stolte av å kunne annonsere flere av våre titler i 2024. I tillegg til å tilby det beste fra Hollywood – inkludert den kritikerroste SkyShowtime originalserien «The Curse» og store kassasuksesser som «Mission : Impossible – Dead Reckoning Part One» – kommer vi til å ha premiere på lokale serier som appellerer til publikum i våre markeder, sier Sarhan. 

- Vår nye originalserie «Veronika», sammen med etterlengtede, eksklusive serier som «Mary & George» og «Ted», viser vår forpliktelse til å gi stor underholdning og verdi til medlemmene våre, legger han til. 

SkyShowtime ble lansert på det norske markedet i fjor høst. De har tidligere kjøpt nordiske dramaserier som «Beforeigners» fra HBO.

Les mer: Beforeigners får nytt hjem - ny strømmetjeneste kjøper HBO Max-serier

I sommer ble det klart at Viaplays internasjonale ekspansjon, en massiv satsing på drama og fiksjon, og ikke minst mange dyre rettighetsavtaler på sport, ble for tung å bære for selskapet. 

Viaplays nye sjef, Jørgen Madsen Lindemann, har varslet at det blir færre store dramaproduksjoner på tjenesten.

Det rammer også storsatsingen «Ronja Røverdatter», som ifølge svenske medier er utsatt på ubestemt tid.

Les mer: Viaplay legger storsatsing på is