På lille julaften 23. desember sender NRK, tradisjon tro, «Kvelden før kvelden». I år er det trekløveret Robert Stoltenberg, Ingrid Gjessing Linhave og kokk Christopher Haaftun som skal lede programmet.

Stoltenberg og Gjessing Linhave erstatter med det Marte Stokstad og Kåre Magnus Bergh som ledet programmet i fjor.

Duoen får besøk av blant annet Viggo Venn, Petter Schjerven og søstrene Anne og Eva B. Ragde. Det blir et muntert besøk fra gutta i Gauteshow, og Martha Leivestad leder an i Kvelden før kveldens julefilmpanel. 

Gjessing Linhave har ledet programmet tidligere, og gjør altså comeback på skjermen lille julaften.

 - Jeg er så heldig som får lede Kvelden før Kvelden med Robert. Jeg er en elendig kokk, men jeg elsker å lage god stemning og ordne til jul, så jeg skal gi alt for at alle som ser på skal kose seg, sier Gjessing Linhave i en pressemelding.

Stoltenberg sier han går til oppgaven med både ydmykhet og glede.

- Programmet skal få folk til å slappe av og senke skuldrene, så vi prøver å skape en løs tone, samtidig som det også skal ligge et snev av høytid i bunn. Jula er for alle og feires på ulikt vis. For noen kan jula også være utfordrende. Ensomhet forsterkes, og medias fokus på den «perfekte jula» kan oppleves som krevende og ekskluderende. Dessuten lever vi en urolig tid. Alle disse tankene er det viktig å ha i bakhodet når vi trer inn i rollene som programledere, sier han.  

I fjor fulgte over én millioner seere Kvelden før kvelden.

Les også: 1,1 millioner fulgte «Kvelden før kvelden» på NRK