Saken oppdateres fortløpende.

På en pressekonferanse onsdag ble det kjent at NRK trekker dokumentarserien «Ingen elsker bamsegutt» for godt.

Det er første gang kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen uttaler seg om saken og hun forteller at de har gjort «en alvorlig feilvurdering».

- Jeg er svært lei meg for at serien er blitt en belastning for familien som er omtalt. Jeg vil gi en uforbeholden unnskyldning til dem og de fornærmede i saken fra 1991, sier Fürst Haugen.

Overfor Kampanje presiserer NRK-sjefen at det var en feilvurdering å ikke ta med sedelighetsdommen fra 1991 i dokumentarserien.

Årsaken til at NRK ikke vil publisere «Ingen elsker bamsegutt» på nytt er at både konteksten rundt serien og familiens situasjon, samt premissene for medvirkning er endret i løpet av den siste uken.

Les også: NRK fikk vite om «Bamsegutt»-dom av politiet

- Holder ikke standarden vår
Fürst Haugen innledet pressebriefen med å si at historien som fortelles i «Ingen elsker bamsegutt» er viktig og at det er en svært vanskelig avgjørelse å avpublisere serien.

- Dessverre har vi ikke klart å fortelle denne historien med den høye journalistiske standarden vårt journalistiske innhold skal ha.

Kringkastingssjefen skal selv ha blitt informert om dommen rundt tre uker før publisering og hun ble også orientert om vurderingene som var lagt til grunn da beslutningen om publisering ble tatt. Det var likevel ikke godt nok, erkjenner hun.

- Jeg hadde ikke det hele bildet. Det skulle jeg ha sørget for å få og jeg skulle ha grepet inn.

- Forstod du sprengkraften til dokumentarserien? spør Kampanje på pressekonferansen.

- Hadde jeg forstått det så hadde ikke vi stått her i dag, svarer Fürst Haugen.

Nå varsler hun en gjennomgang av prosedyrer og rutiner for å unngå at noe lignende kan skje igjen.
 
Mediestorm
De siste dagene har det stormet rundt NRKs dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt». Serien handler om en ufør mann i 60-årene som flyttet til Filippinene for ti år siden, men som nå ønsker å komme hjem til Norge med Tore Strømøys hjelp.

I helgen ble det kjent at mannen med kallenavnet «Bamsegutt» ble dømt i en sedelighetssak i 1991. Denne dommen unnlot NRK å opplyse om i serien, selv om de ble gjort kjent med den flere uker før den ble publisert.

Søndag ettermiddag gikk NRK ut og tok selvkritikk på at de ikke tok med denne informasjonen i dokumentarserien. De valgte samtidig å trekke alle fire episoder av serien midlertid for å gjøre endringer i den.

Nå legges «Ingen elsker Bamsegutt» i skuffen permanent, men NRK-ledelsen forteller at de ikke vil gi slipp på historien eller familien den omhandler.

- Vi skal se på hvordan vi kan fortelle historien på nytt, sier distriksdirektør Marius Lillelien i NRK.

Les mer: - Angrer på belastningen vår feil har gitt ofrene i saken