Lørdag kveld var det duket for premiere på serien «Kronprinsparet – vårt Norge». Tidligere programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sa følgende om serien da den ble presentert tidligere i år.

- I denne serien kommer seerne sjeldent tett på kronprinsparet, og får se ting fra kronprinsparets eget perspektiv, uten en offisiell og formell form. Seerne blir dermed kjent med kronprinsparet på en måte vi ikke har sett før, sa Haldorsen. 

Men serien, som gikk lineært på TV 2 Direkte lørdag kveld, har så langt ikke sørget for de helt store seertallene. Foreløpig har 240.000 seere sett serien på TV 2 Direkte og TV 2 Play.

- Dette er en fin start for en nydelig serie hvor vi kommer uvanlig tett på kronprinsparet. At NRK får de fleste seerne lineært denne lørdagskvelden var vi godt forberedt på. Vi har forventninger om at tallene vil øke i dagene og ukene som kommer og at serien får et langt liv på TV 2 Play, sier pressesjef, Jan-Petter Dahl, til Kampanje.

Kronprinsparet konkurrer nemlig direkte mot NRK-suksessen «Maskorama» om de lineære seerne på lørdagskvelden. Andre episode av Maskorama har så langt blitt sett av 899.000 seere, hvor av 786.000 så programmet direkte på NRK1 lørdag kveld.

- Maskorama fortsetter å levere godt. Vi må si oss veldig fornøyd med 900.000 seere i helgen, og så vet vi av erfaring at tallet stiger ytterligere de neste dagene. Maskorama er en gave som fortsetter å gi gjennom hele uka, sier Jan Egil Ådland, prosjektredaktør i NRK.

Les også: Nesten 700.000 har sett første episode av «Ingen elsker Bamsegutt»

Av andre programmer som gikk på skjermen denne helgen var Forræder og Helt Ramme Sporter. Dette er TV 2 og NRKs fredagssatsinger. Forræder har blitt sett av 612.000 seere på TV 2, mens Helt Ramme Sporter kan skilte til et seertall på 642.000 seere.

Søndag sendte TV 2 «Farmen» etterfulgt av landskampen mellom Skottland og Norge. Farmen har blitt sett av 476.000 seere, mens landskampen hadde et seersnitt på 395.000.

Søndagens episode av dramasatsingen til NRK, «Makta», har blitt sett av 509.000 seere.