Da Oslo Børs åpnet onsdag morgen hadde både Adevinta-aksjen og Schibsted-aksjene steget i verdi.

Stigningen kommer etter at det i går ble klart at Schibsted åpner for å selge store deler av sin eierandel i rubrikkselskapet Adevinta.

Les også: Schibsted åpner for storsalg av Adevinta-aksjer - vil cashe ut 24 milliarder

Det er en investorgruppe ledet av oppkjøpsfondene Permira og Blackstone har lagt inn et bud på Adevinta. Som en del av avtalen vil mediegiganten Schibsted selge 60 prosent av sin eierandel på 28,1 prosent i Adevinta for rundt 24 milliarder kroner i kontanter.

Aksjemarkedet har reagert positivt på nyheten. Rundt klokken 09.50 onsdag morgen var Adevinta-aksjen opp 5,18 prosent som verdsetter én aksje til 111,6 kroner. Schibsteds serie B-aksje stiger også med 5,38 prosent til 235,0 kroner per aksje.

Også A-aksjen til Schibsted har gått opp i dag. Riktig nok har den gått noe ned siden børsen åpnet klokken 09.00, men har likevel gått opp med rundt 3,7 prosent like før klokken 10 i dag.

- Har lidd av hverandre
Mads Ek Strøm, analytiker i Danske Bank, er ikke overrasket over at aksjeverdiene til de to selskapene steg som følge av gårsdagens nyheter. Han forteller til Kampanje at han tror Schibsted underliggende verdier vil komme mer til syne som følge av salget.

- Adevinta har vært en veldig stor del av Schibsteds verdier. Jeg tror både Adevinta og Schibsted har lidd litt av hverandre. Adevinta er større enn Schibsted i så måte, og utgjør en stor del av Schibsteds markedsverdi, sier han og fortsetter:

- De underliggende verdiene i Schibsted har kanskje ikke kommet helt til syne. Vi har vært tydelige på at et salg vil krystallisere verdiene mer, og dermed gjøre selskapet mindre komplekst - og på den måten bli enklere å forstå for en investor.

Forsvinner ikke helt
Adevinta er for øvrig det sjette største selskapet på Oslo Børs med en markedsverdi på 124 milliarder kroner. Tinius-stiftelsen, som er eier i Schibsted, er positive til transaksjonen.

Les også: Tinius-stiftelsen positive til Adevinta-salg: - Vi støtter transaksjonen

Schibsted vil ikke forsvinne helt ut av Adevinta, tross storsalg.  Blir budet akseptert vil Schibsted eie 13,6 prosent av Adevintas nye eierselskap. 

- Vi tror at Adevinta er godt posisjonert for fremtidig vekst i et privat miljø med betydelig støtte fra eiere som kan foreta de nødvendige investeringene for at virksomheten skal nå sitt langsiktige potensial, sa Skogen Lund i en pressemelding i går.