Marianne Drivdal har vært nyhetsredaktør og ledet KRS- Avisen Kristiansand sammen med Gunnar Stavrum siden oppstarten i august. Nå blir det kjent at hun tar over som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisen fra 1.desember. 

– Det har vært utrolig spennende å være med å starte KRS og gøy å oppleve den positive mottakelsen den nye avisen har fått. Nå gleder jeg meg til å fortsette det gode arbeidet sammen med redaksjonen, og se avisen vokse videre og ta nye steg, sier hun i en pressemelding. 

Før Drivdal kom inn i KRS var hun ansvarlig redaktør og disponent  i Tvedestrandsposten i 20 år. Under hennes ledelse har Tvedestrandsposten utviklet seg til å bli en av landets beste lokalaviser, med opplagsvekst, høy digital andel blant abonnentene og gode økonomiske resultater.

De siste fire månedene har hun blant annet bidratt til at KRS har fått godt fotfeste i sørlandsbyen, og avisen har allerede 4.200 abonnenter.

– Det er en entusiastisk og dyktig gjeng med gründerånd som har jobbet utrolig godt med å lage viktig journalistikk for innbyggerne i Kristiansand. Vi ser at vi har truffet på målsetningen om å lage en sprek og modig byavis som går tett på vanlige kristiansandere og deres hverdag. Nå er vi klare for fortsettelsen og å nå nye mål, sier hun.

Styreleder Ingrid Skogrand er veldig glad for at Drivdal har takket ja til topplederrollen på permanent basis. 

– I perioden som nyhetsredaktør siden vi startet KRS har hun med sin kunnskap, dyktighet og entusiasme bidratt til å skape et nytt godt avisprodukt i Sørlandets hovedstad. Da Gunnar Stavrum varslet at han ønsket å avslutte sin prosjektperiode som leder i KRS, var Marianne et klart førstevalg til å overta. Heldigvis ville hun det selv også, sier Skogrand i meldingen. 

Gunnar Stavrum tok delvis permisjon som sjefredaktør i Nettavisen for å lede oppbyggingen av avisprosjektet i Kristiansand. Skogrand berømmer innsatsen Stavrum har lagt ned for å få avisen opp og stå.  

– Hans bidrag har vært av avgjørende betydning. Som en av landets mest profilerte redaktører, født og oppvokst i Kristiansand, har han fortsatt god oversikt over det som skjer i byen og et godt kontaktnett der. Hans gode teft for hva folk er opptatt av og hans poengerte og lesverdige kommentarer har vært viktige for å gi KRS den posisjonen avisen fikk fra dag én, sier hun.

Selv om Stavrum trer ut av redaktørstolen, skal han fortsatt være en del av redaksjonen, som politisk redaktør.

 – KRS er en «baby» som jeg har lyst til å se vokse opp. En bistilling som politisk redaktør gjør at jeg kan fortsette å følge med i politikken i Kristiansand, så lenge sjefen ønsker det, sier Stavrum.