Sent søndag ettermiddag har Kringkastingsrådet fått inn 70 klager fra publikum i forbindelse med NRK og Tore Strømøys dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt».

Serien handler om en ufør mann i 60-årene som flyttet til Filippinene for ti år siden, men som nå ønsker å komme hjem. Mannen er tidligere straffedømt og har en sedelighetsdom mot seg.

- Jeg har ikke lest alle klagene, men mitt hovedinntrykk er at de fleste går på at dommen mot mannen ikke er nevnt i program-serien, sier Erik Skarrud, spesialrådgiver i Kringkastingsrådet til VG.

NRK har fått kritikk for serien både fra Aftenpostens kommentator Christina Pletten, som har kritisert serien kraftig, men også flere av de fornæmede, ifølge VG. I serien har NRK valgt å utelate å nevne overgrepsdommen fra 1991 mot hovedpersonen i serien. 

Søndag kveld kunne Marius Lillelien, direktør for distriktsdivisjonen, fortelle at serien nå blir midlertidig stanset etter det han kaller en feilvurdering rundt det å utelate den 32 år gamle dommen i serien. 

– Vurderingen her var at dette ikke var relevant for den historien vi skulle få fram, at det var forhold som ligger 32 år tilbake i tid og at hensynet til de berørte den gangen gjorde at det ikke ble en del av vår dokumentar, sier Lillelien til NRK. 

– Så ser vi i ettertid at det var en feil vurdering. Vi burde hatt med denne informasjonen, og det er derfor vi nå har valgt å avpublisere serien for å se hvordan det kan bli en del av dokumentaren, sier NRK-toppen. 

Aftenpostens kommentator Christina Pletten  for å være uetisk. Hun mener at den aldri burde vært sendt.

 

Les også: Slår tilbake mot kritikk: - Som journalist taler jeg de svakes sak