«Tid for hjem»-programleder Kjersti Bergesen (61) slutter i TV 2 i august 2024 etter å ha takket ja til gavepensjon. Bergesen har blant annet vært programleder for «Tid for hjem» fra 2004 til 2023, og hun legger bak seg hele 22 sesonger. Oppussingsprogrammet ble tatt av lufta i fjor. 

Les også: Slutt for TV 2-program etter 22 sesonger: - Blir rart

Bergesen forteller at valget om å forlate bedriften ikke var lett for henne.

- Det har selvfølgelig vært veldig vanskelig. Eller, kanskje ikke vanskelig, men du må jo tenke gjennom ting. Neste år har jeg vært der i 32 år, så det er veldig rart. I 32 år har jeg ringt og sagt: «Hei, det er Kjersti Bergesen fra TV 2 som ringer». Men nå blir det ikke sånn lenger, sier Bergesen til TV 2.

Dermed slutter nok en TV 2-profil etter at kanalen varslet om sine nedbemanninger sist uke. Både Elin Sørsdahl, Linn Wiik og Øyvind Mund har så langt varslet at de forlater kanalen.

Bergesen sier hun har takket ja til gavepensjonstilbudet TV 2 tilbyr ansatte over 60 år i forbindelse med kanalens kuttrunde på 400 millioner kroner.

Til tross for at hun takket ja til gavepensjon, betyr det ikke nødvendigvis at hun vil pensjonere seg fra arbeidslivet.

- Nei, overhodet ikke. Jeg er en kreativ person som liker å finne på ting, lære ting, finne ut av ting, lage ting, løse praktiske problemer. Jeg håper å finne kjekke måter å fortsette med det i fremtiden, sier programlederen.

Fremtidsplanen er å bli selvstendig næringsdrivende.

Les også:  Dramatiske nedskjæringer i TV 2 - kutter 120 årsverk