Det melder organisasjonen Motvind Norge i en pressemelding onsdag denne uken.

- Vindturbiner i norsk natur er en særdeles dårlig ide. Motvind Norge jobber for å bevare både urørt natur og områder der folk lever og ferdes, og det motiverer meg, sier Gaute Grøtta Grav (44).

- Med 18.000 medlemmer er Motvind Norge allerede en stor organisasjon. Målet er å bli større, mer synlig og få enda mer innflytelse i tiden fremover, sier styreleder i organisasjonen John Fiskvik.

Som leder for informasjon og kommunikasjon vil Gaute Grøtta Grav jobbe tett med medlemmer, samarbeidspartnere og media, heter det i meldingen.

- Jeg har bred erfaring fra både media, politikk og annen frivillighet. Jeg ser frem til å bruke denne kompetansen i fullt monn fremover, slik at vi får enda større fokus på de negative konsekvensene av vindindustrien, forteller han.

Grøtta Grav har blant annet over 20 års erfaring som journalist, programleder og innholdsprodusent for TV 2 og andre mediehus. Han forsøkte tidligere i år å bli ordfører for Høyre i hjemkommunen, Rauma, under kommunevalget i høst

- Grøtta Gravs engasjement vil utvilsomt være en styrke for Motvind Norges kommunikasjonsarbeid både ekstern og internt, spesielt med tanke på hans allsidige bakgrunn og erfaring fra både media, organisasjonsarbeid og samfunnsdebatt, fortsetter Fiskvik. 

Gaute Grøtta Grav tiltrer stillingen 1.desember 2023.