Fredrik Solvang bytter bokstavelig talt scene når han neste år blir programleder for «Melodi Grand Prix» på NRK. Nyheten ble offentliggjort direkte i «Debatten»-sendingen torsdag kveld og programlederen sier selv at han ser frem til en litt annerledes arbeidshverdag fremover. 

- Jeg gleder meg veldig. Jeg tar det som en stor utfordring å lede NRKs største underholdningsprogram. Det er langt unna det jeg ellers driver med, så jeg går til oppgaven med nysgjerrighet og ydmykhet. Jeg har aldri gjort noe lignende før, sier Solvang.  

Solvang kommer imidlertid ikke til å stå alene på scenen. Artist og Maskorama-detektiv Marion Ravn er også nykommer i denne sammenheng. Hun gleder seg stort til å være tett på Norges største musikkshow.  

- Det var en stor ære å bli spurt. Dette er jo noe av det største man kan være med på. Jeg tror dette kommer til å bli utrolig gøy, og håper at jeg kan bruke min lange fartstid i bransjen til å være en støtte for artistene. Jeg ønsker å gjøre dem trygge både foran og bak scenen, sier Ravn.

Les også: Tar over som Debatten-vikarer

- En spinnvill programlederduo
MGP-redaksjonen til NRK er svært fornøyde med de to som skal lede den kommende sesongen. 

- Dette er en spinnvill programlederduo. Jeg vil tro at mange blir overrasket over denne kombinasjonen. Marion har vist at hun har en x-faktor på skjermen gjennom mange sesonger av Maskorama, i tillegg til å elske musikk og være en av våre dyktigste artister. Hun vil komme helt til sin rett i Melodi Grand Prix, sier Mads Tørklep, prosjektleder for MGP.  

At Solvang bytter ut tøffe debatter med et musikkshow er nok noe mer overraskende. 

- Gjennom mange år i «Debatten» har Fredrik blitt en av landets mest folkekjære og rutinerte programledere. Det kan godt være at noen setter kaffen i halsen når de hører at han tar steget inn i Norges største underholdningsshow, men jeg er overbevist om at Fredrik kommer til å takle det fint. Han elsker MGP og kommer til å elske å være en del av glam og showbiz, sier Tørklep.  

I tillegg til de nevnte programlederne vil også Markus Neby bli å se på skjermen. Han vil fungere som utegående reporter.  

Den første av tre delfinaler i Melodi Grand Prix 2024 går av stabelen lørdag 13. januar i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Vinneren kåres i den store finalen i Trondheim Spektrum lørdag 3. februar.