Finalistene til prisene årets talent og årets kvinnelige medieleder for 2023 er nå klare, opplyser Medienettverket. 

- Det er mye innovasjon og teknologisk utvikling i bransjen vår, og derfor også  mange nye talenter på vei opp. Vi har tro på at vi utvikler lederskap i mediebransjen ved å synliggjøre og løfte fram de lederne som gjør noe ekstraordinært, slik alle de seks nominerte kandidatene har, sier leder for Medienettverket, Jannicke Kjeilen Dyrøy i en pressemelding. 

De tre som kjemper om å bli «årets kvinnelige medieleder» i år er Christina Dorthellinger, visuell redaktør i NTB, Ingvild Næss, Chief Privacy and Data Trends Officer/Chief Information Officer, Schibsted og Tora Håndlykken, nyhetsredaktør, VG. 

Juryen for beste kvinnelige medieleder består av Veslemøy Østrem, Altinget, Mads Yngve Storvik, Visindi, Claudia Antwi-Adjei Hedegaard, NRK, Camilla Fuglem, Aller Media, og Pål Nedregotten, NRK. 

- Årets jury har vært opptatt av å se hvilke medieledere som har gjort en forskjell i en veldig krevende tid for mediebransjen. Det er mange lysende eksempler, og mange som kunne vært hedret for ekstraordinær innsats. De nominerte er på hver sine måter med på å endre mediebransjen, både når det gjelder lederskap, rammevilkår og mangfold, sier Veslemøy Østrem, juryleder.

I tillegg knives Helle Skjervold, avdelingsleder for nyhetsavdelingen i VG, Andrea Rognstrand, nyhetsredaktør for Forsvarets forum og Ingrid Marie Zeiner, redaksjonssjef live sport TV 2 om å bli «årets talent».

Årets talent: En av disse kan bli «årets talent».

Juryen for årets talent består av Karine Thyness, Egmont, Hege Marie Kallestad, TV 2, Lars Håkon Grønning, E24, Ingrid Nergården Jortveit, OsloMet, og Nereas Sea-Khow, NRK.

- Juryen til Talentprisen har lagt vekt på å finne de lederne som vi ser er på vei opp og kan vise til sterke faglige resultater, samtidig som de evner å inspirere og løfte andre kvinner rundet seg på veien. Vi ønsker å hedre de som er gode på Mangfoldsledelse, og gjøre en forskjell, sier Karine Thyness, juryleder.

- Vi hadde utrolig sterke kandidater i år, og er stolt av å presentere fantastiske forbilder i bransjen vår.

Vinnerne vil bli annonserte på nettverkets høstkonferanse 15. november på Pressens hus.